Článek Löwe „Wunderwaffe na pásech“

Löwe „Wunderwaffe na pásech“

Jakub Piotrovski

Jakub Piotrovski

25. 2. 2024 18:00

I když Němci pracovali na tanku Tiger a jeho zlepšování, byl 1. listopadu 1941 zahájen vývoj těžkého tanku, jež měl později Tigera nejen nahradit, ale i předčit. Po kódovým označením projekt Löwe (lev) vyvíjela společnost Krupp 70 tunové vozidlo. I když vypadal projekt nadějně, nebyl nikdy dokončen, protože byla dána přednost projektu tanku Tiger II.

Reklama

Ve hře ale zůstal, a tak se může účastnit boje alespoň ve virtuálním světě. Löwe je německý prémiový těžký tank na VIII tieru. Je podobný některým strojům série VK. Základní čas nabíjení je 11.5 sekund, což dává stroji 1668 DPM. Alfa děla je na těžký tank nízká, jen 320 hp. Chování děla je ale slušné. Disperze na 100 metrů je 0.32 a čas zaměření 2.74. Základní jsou střely AP s průbojností 234 mm a rychlostí 1150 m/s. Velmi dobrou je sekundární munice v podobě střel APCR s penetrací 294 mm a rychlostí 1438 m/s. Stroj si veze i HE munici s poškozením 420 hp a průbojností 60 mm. Deprese stroje je také velmi dobrá, totiž 10 stupňů.

Pancíř dnes již není nejsilnějším na svém tieru. Löwe je jeden z nejstarších prémiových strojů, ale žádné zlepšení pancíře nedostal. Pancíř věže je 120 mm zepředu a 100 mm z boku. Na korbě je zepředu 120 mm pancíře a z boku 80 mm. I tak jsou tyto hodnoty stále dobré.

Co už ale stroj postrádá je mobilita. I když je výkon 1050 koní, tedy 11.63 koní na tunu získává stroj maximální rychlost jen 35 km/h. Rychlost otáčení korby je 25.03 stupňů za vteřinu. Je to právě mobilita, která stroji značně ubírá na kompetetivnosti.

Stylem hraní se od tanků na první pohled neliší. Naplno využívat pancíře, kde to jde a pokoušet se zbytečně neriskovat. Obrovským problémem, který budete pociťovat často je nízká alfa, ale i s tou se dá fungovat.

Posádka se skládá z pěti členů. Velitele, střelce, nabíječe, radisty a řidiče. Löwe je tedy ideálním k trénování posádek.

VelitelBratři ve zbraniPrůzkumOpravyVšeuměl
StřelecBratři ve zbraniJemné mířeníOpravyKanonýr
NabíječBratři ve zbraniIntuiceOpravyBezpečné ukládání
RadistaBratři ve zbraniProstorová představivostOpravyVolání po pomstě
ŘidičBratři ve zbraniKlidná jízdaOpravyKrál bažin

Kromě krále bažin není na škodu vycvičit na řidiče i profíka, protože rychlost otáčení vzroste na 26.41 stupňů za vteřinu.

Z vybavení bych doporučil ventilaci, nabiják a turbodmychadlo. Možností je i kalení, nebo vertikální stabilizátor.

Löwe je dnes již zastaralý tank. To ovšem neznamená, že je nehratelný. Má (tedy aspoň z mé zkušenosti) jedny z nejlepších výdělků. I tak ale musím říct, že Type 63 dělá to samé co Löwe a dokonce lépe. Samozřejmě je to jen můj názor a na Löwe nedá mnoho hráčů ani dnes dopustit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama