Vinnie Jones, kdo to je?
i Zdroj: https://wotexpress.info/posts/world-of-tanks/foto-angara-i-gostya-vinni-dzhonsa-iz-sobytiya-nov/
Článek Vinnie Jones, kdo to je?

Vinnie Jones, kdo to je?

Jakub Piotrovski

Jakub Piotrovski

Letošním hostem sváteční operace je Vinnie Jones. Pro některé známá, pro jiné včetně mě poměrně neznámá celebrita. I když se to netýká příliš hry, pojďme si tedy o tomto herci a fotbalistovi něco říct.

Reklama

Vinnie Jones se narodil do farmářsko-myslivecké rodiny 5. ledna roku 1965 ve městě Watford, ležící 27 km of Londýna. Už v mládí tíhnul spíše k fotbalu, a tak se tedy na místo kariéry hajného vydal na dráhu fotbalu. Vedl si natolik dobře, že v letech 1986-1994 hrál první ligu v Anglii. Postupně prostřídal známé kluby jako Wimbledon, Sheffield United, Leeds United a vrcholem se stala Chelsea. Kvůli výbušné povaze a agresivnímu stylu hry si vysloužil přezdívku The Axe. Velmi známým je také ze svého střetu s protihráčem Paulem Gascoigne, kdy jej „nabral“ do varlat. Postupně odehrál 384 ligových zápasů a dodnes drží rekord za nejrychlejší vyloučení, a to 3 vteřiny po začátku zápasu.

Poprvé jej diváci mohli vidět ve filmu Sbal prachy a vypadni (1998). Později hrál v poměrně známém filmu X-men: Poslední vzdor (2006) roli nezastavitelného Juggernauta. Později si zahrál ve filmu Super náhradník (2006), kde se skutečně mohl vcítit do role jakožto fotbalový trenér.

Asi jeho nejznámějšími snímky jsou gangsterka Irská krev (2006) a thrilleru The Riddle z roku 2007. Postupně natočil mnoho filmů, ale myslím že není potřeba všechny jmenovat, takže si zmiňme ještě Swordfish: Operace Hacker a Gridlocked.

V roce 1997 získal cenu Osobnost roku satelitní TV a o rok později se stal mužem roku dle časopisu Gentlemen's Quarterly. Vrcholnou cenou byla pravěpodobně cena Odeonu jako nejlepší herec za film Sbal prachy a vypadni. Později v roce 2001 ho časopis Empire nazval nejlepším britským hercem a 4 roky poté byl nazván nejlepším nováčkem ve filmu Slipstream (2005).

Roku 1994 si za manželku vzal Tanyou Jones a postupně se jim narodili 2 děti - dcera Kayley a syn Aaron.


Zajímavostí je, že má Vinnie zákaz létání u společnosti Virgin Atlantic, protože se porval při letu do Tokya.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama