Začal soud proti tvůrci „CyberTank“
i Zdroj: https://thearmoredpatrol.com/2022/06/10/wot-trial-has-started-against-the-creator-of-cybertank-bot-program-mod/
Článek Začal soud proti tvůrci „CyberTank“

Začal soud proti tvůrci „CyberTank“

ThelvynCZ

ThelvynCZ

12. 6. 2022 13:33

Jedná se o tvůrci bot programu, který vám ničí pocit ze hry

Reklama

V Jekatěrinburgu začal soud v případu podvodu ve hře World of Tanks.

Podle vyšetřovatelů byl Andrey Kirsanov zapojen do implementace škodlivých programů (boti: CyberTank/CyberShip), které hráčům World of Tanks pomohly automaticky získávat různé herní zdroje. Výsledkem bylo, že hráči získali výhody oproti ostatním uživatelům. Škoda vývojářské společnosti Wargaming by mohla dosáhnout 670 milionů rublů (9 milionů dolarů).

Okresní soud Verkh-Isetsky v Jekatěrinburgu se začal zabývat trestním případem programátora Andreje Kirsanova. Je obviněn z šíření škodlivého softwaru (článek 273 trestního zákoníku Ruské federace).

Podle GAS „Pravosudie“ bylo jednání přerušeno. Další je naplánováno na 28. června 2022. „Schůzka se konala 9. června. Na žádost zástupce oběti jsme přešli na obecný postup projednávání případu,“ uvedla tisková služba RIA.

Původně měl trestní případ projednávat Cheryomushkinsky okresní soud v Moskvě (prosinec 2021), ale poslal materiály do Jekatěrinburgu, kde byl zločin spáchán. Okresní soud Verkh-Isetsky obdržel případ na začátku května.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama