Vyplatí se hrát Pz. III/IV po buffu?
i Zdroj: WoT.cz
Novinka Vyplatí se hrát Pz. III/IV po buffu?

Vyplatí se hrát Pz. III/IV po buffu?

Beroun

Beroun

7. 3. 2017 12:00
Reklama

V tomto patchi dostala buff spousta tanků, hlavně co se týká německého technologického stromu. Jeden z nich byl Pz. III/IV, pětkový střeďák, který je v linii zakončenou desítkovým Leopardem. Od momentu, kdy byla tato aktualizace vydána, jsem tento tank hrál, tudíž vám v tomto článku popíšu moje dojmy a pocity.

Největší nedostatky tohoto tanku byly vždy dělo a dohled. Na V. tieru jsou střeďáky s houfnicí, anebo s vysokou penetrací a DPM. Tento tank nemá nic z toho. Jak penetrace tak i DPM jsou průměrné, což v kombinaci s dohledem 320 m je dobrý tak pro dvojkové lehké tanky, z něho dělaly podprůměrný tank. Hlavní zlepšení bylo podle mě zvýšení dohledu.

Nyní tento tank má 350 m dohled, podobně jako většina ostatních mašin na jeho úrovni, což v pohodě stačí na dosažení maximální spotovací vzdálenosti za pomocí binokulárů. Taktéž mu byla zlepšena rychlost palby a počet životů.

DPM je nyní trošku vyšší (pouze rychlopalky typu T-34 nebo M7 mají lepší DPM ve standardních větvích) a se zvýšenou výdrží se z něho stal docela dobrý tank.Musím zdůraznit, že je jeden z nejlépe pancéřovaných středních tanků své úrovně – horní plát má 80 mm pancíře pod velkým úhlem a dost jsem „dingal“ (když mě někdo špatně trefil, nebo proti nízkým úrovním).

Nezapomínejte ale, že na pancíř se spoléhat nemůžete. Věž má pouhých 50 mm plochého pancíře a každý vás tam dokáže prorazit, pokud se tedy trefí správně.

Zároveň Pz. III/IV vždy byl jeden z nejpohyblivějších tanků svého typu a úrovně, s maximálkou 55 km/h a silným motorem se mu rychlostí mohou rovnat pouze československé tanky Škoda T24, Pz. T25 a americká M7, která se ale v blízké době promění v lehký tank. Ve spojení s depresí 10 stupňů má tudíž tento tank pouze jeden výrazný nedostatek, a tím je i nadále dělo. Už však ani to není tak špatné jako předtím. Při občasném použití prémiové munice tento tank prorazí všechno kromě pár sedmiček zepředu. APCR náboje však nemají až takovou průbojnost (158 mm), tudíž ani takové O-I zepředu ani zezadu nebudete moci poškozovat.

Bohužel youtuberem nejsem, tudíž vám nemůžu tohle všechno ukázat v komentovaném videu, takže hráči, kteří by měli velký zájem vidět tento tank v akci (neočekávám, že by jich bylo mnoho), se musí spokojit s mými bitvami. Jelikož není hodně youtuberských recenzí tohoto tanku, přidávám ve zdroji odkaz se záznamy tří mých bitev s tímto tankem.

Je jasné, že při opatrném hraní a dobrém využití předností tohoto tanku se dá získat pěkný výsledek. Nesmíte však zapomínat, že takové bitvy jsou výjimkou a často půjdete jako první hráč z vašeho týmu do garáže, pokud nebudete opatrní. Dokonce ani zvýšený život tohoto tanku nevydrží příliš dlouho a pancíř není tak dobrý, aby vás zachránil před zničením, když na vás zaútočí nepřátelé, kteří vědí, co dělají.

Beroun: Mně se s tímto tankem po buffu nehrálo špatně, ale stále si myslím, že jsou lepší tanky na V. tieru. Alespoň už tento tank není podprůměrný krám, jak tomu bylo doposud.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama