Spolupracovník WG: "Češi bojovali za fašisty"
i Zdroj: WoT.cz
Článek Spolupracovník WG: "Češi bojovali za fašisty"

Spolupracovník WG: "Češi bojovali za fašisty"

Excalibur.cz

Excalibur.cz

Reklama

Tuto zprávu ověřujeme

Jak víte, před časem jsem organizoval sbírku na podporu válečným veteránům. Tankistům, kteří bojovali na východní i západní frontě. Vybralo se díky vaší štědrosti přes 160 000,- Kč, za které jsme nakoupili spoustu věcí pro veterány, od zdravotních pomůcek až po nábytek. Během celé akce jsem prostudoval stoh materiálů o našich bývalých tankistech, slyšel řadu příběhů, všechny byly úžasné. Některé smutné, plné bolesti, jiné veselé. Vždycky z nich ale vyzařovalo odhodlání bojovat za republiku. Za svobodu vlastního národa i všech ostatních národů, které trpěly pod německou okupací. A to v čele s decimovanými národy Sovětského svazu, na jehož území se vytvořila nejsilnější československá tanková jednotka.

Byl jsem proto v šoku, co jsem se dnes dočetl na oficiálním fóru World of Tanks. Jak víte, už dlouhou dobu se diskutuje o zavedení československého tankového stromu, nebo alespoň čs. větve v rámci evropského stromu. Nedávno byla zintenzivněna práce na propagaci československých tanků na ruských fórech tak, aby po nich vznikla poptávka a vývojáři měli při výběru tanků, které budou implementovány do hry, snadnější úlohu.

Zřejmě právě v diskuzi o československých tancích ve World of Tanks jeden ze spolupracovníků společnosti Wargaming, dvorní autor firmy Tactical Press, která vydává historickou literaturu se zaměřením na tanky a je jakousi dceřinou společností Wargamingu, Jurij Pašolok, napsal tyto věty:

“A kdo by hrál české tanky? Dva a půl Čecha? Češi bojovali hlavně za fašisty.”

Jistě uznáte, že něco takového od úzkého spolupracovníka společnosti Wargaming šokuje. Pokud je pan Pašolok skutečně takový kofr přes historii, je zarážející, že nezná ani ty zcela základní informace, které se dají zjistit i na Wikipedii. Pro jistotu tedy panu Pašolokovi přidávám screen, aby viděl, že i na její ruské verzi je Československo na rozdíl třeba od Itálie, Rumunska nebo Maďarska, uvedeno na straně spojenců.

Spolupracovník WG: "Češi bojovali za fašisty"
i Zdroj: WoT.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama