Riot Games koupilo Wargaming Sydney
i Zdroj: https://thearmoredpatrol.com/2022/10/17/riot-games-bought-wargaming-sydney/
Článek Riot Games koupilo Wargaming Sydney

Riot Games koupilo Wargaming Sydney

ThelvynCZ

ThelvynCZ

19. 10. 2022 16:34

Zajímavá novinka ze světa počítačových her

Reklama

Riot Games koupilo Wargaming Sydney – studio pomáhalo s vývojem World of Tanks PC. Studio se přejmenuje na Riot Sydney a bude podporovat pokračující vývoj stávajících Riot her.

Vývojáři videoher a vydavatel Riot Games oznámili akvizici společnosti Wargaming Sydney (Austrálie)

Wargaming Sydney je jedno z největších herních studií v Austrálii, které vzniklo pod svým původním názvem BigWorld již v roce 2002. Studio vytvořilo nástroje pro vývoj her a další softwarovou architekturu potřebnou k vývoji online her, jako jsou MMO. Po akvizici společností Riot se Wargaming Sydney přejmenuje na Riot Sydney a bude pomáhat vyvíjet hry Riot, jako jsou Valorant a League of Legends.

* Tato divize WG byla známá tím, že vytvořila BigWorld Technology, široce používaný MMO engine. Umožnil studiu dostat se do Guinessovy knihy rekordů, když na jednom serveru bylo současně 250 tisíc hráčů.

Wargaming Sydney je jedinou společností získanou společností Riot Games, přičemž ostatní studia pod jménem Wargaming nejsou akvizicí ovlivněna. Wargaming si také ponechá vlastnictví architektury herního softwaru BigWorld Technology pro své stávající hry.

Riot říká, že přeznačený Riot Sydney bude klíčovým členem jeho sítě vývojových studií. Vydavatel v tiskovém prohlášení uvedl, že „se těší na růst herního průmyslu v Austrálii“ a „bude pokračovat ve zkoumání podobných příležitostí, jak přidat zkušené talenty z veteránských studií“. Celý vývojový tým Wargaming Sydney se připojí k Riot Sydney, zatímco současný vydavatelský tým zůstane součástí Wargamingu. Vývojoví pracovníci budou nadále pracovat ve svých stávajících kancelářích.

„Jsme nadšeni, že můžeme do Riotu přivést tyto talentované vývojáře a týmy,
“ řekl Marc Merrill, spoluzakladatel a prezident Riot Games, v tiskové zprávě.
"Hráči Riotu, kteří spolupracovali se členy týmu Sydney, důvěřují nejen technologii, která byla během let vybudována, ale především lidem, kteří ji vytvořili."

"Ve Wargamingu pracujeme více než 10 let a během této doby se studio stalo skutečným titánem oboru," komentuje Naz (Naresh Hirani, vedoucí vývoje v Riot Sydney).
„Ve spolupráci s Riotem jsme se ujistili, že naše hodnoty jsou plně v souladu, a rádi přispějeme k rozvoji projektů společnosti. Celý náš tým je nadšený, že můžeme hráčům s Riotem přinášet úžasné nové produkty.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama