Článek Odměnové tanky aneb co s tím?

Odměnové tanky aneb co s tím?

mighty_Kali

mighty_Kali

27. 4. 2021 16:40 5

Odměnové tanky, především Object 279 a T95/FV4201 potrápí nejednoho tankistu.

Reklama

Jeden z nejlepších pocitů, které jsem během 8 let hraní World of Tanks zažil, byl ten, kdy jsem se dostal na druhou úroveň tehdejší linie stíhačů tanků T18. Jezdilo to celkem rychle, střílelo to velmi slušně a většina tanků na mém tieru mě nebyla schopna probít. Co si víc prát a kdo by si to neužil? Očividným problémem bylo nevyvážení tohoto stroje a WG se tento problém rozhodlo vyřešit rázně a stroj byl ze hry odebrán, respektive byl přepracován na artilérii.

Tento úvod nás ale přivádí k aktuálnější problematice, se kterou se denně na publicu setkávají desetitisíce hráčů. Odměnové tanky, a to především Object 279 a T95/FV4201 Chieftain, jsou v obecné rovině lepší než kterékoliv jiné tanky ve hře. Jako důkaz mého tvrzení může sloužit i graf, který najdete v galerii, kde je uvedeno procentuální zastoupení výše uvedených tanků v posledních dvou finálových sériích turnaje Clan rivals (celkem 14 her). Problematika odměnových tanků dopadá i na e-sportovou scénu, kdy se na velké většině map hrají již zajeté taktiky a nevymýšlí se nic moc nového, protože týmy nemají potřebu měnit své setupy a odměnové tanky kralují. Koneckonců co by nám mělo více napovědět než setupy top klanů s top hráči. Vraťme se ale k situaci, která je pro běžného hráče více problematická. Potkám Chiefa v hull-downu nebo 279 se zvednutým předkem, kdy se efektivní hodnota pancíře může dostat až na 400 milimetrů. Co udělám? Pokud není možnost ho objet, což bohužel při stále přibývajícím počtu koridorových map vždy jde, tak prostě odjedu pryč. Myslím si, že mi dáte za pravdu, pokud řeknu, že tento stav hry není v pořádku. Ano ve hře jsou i tak stejně dobré tanky v určitých situacích, ale ve všeobecném měřítku nedosahují těchto kvalit.

Na druhou stranu je třeba si uvědomit, že tyto tanky jsou za odměnu, tedy za nějaký výkon a skill hráče, který na to prostě má a za těžké mise, případně klanovou kampaň, si nějaký jedinečný tank zaslouží. Jaká by pak byla motivace tyto věci podstupovat, kdybych dostal tank, který muže mít každý nebo který za to úsilí nestojí? 

Cestu bych viděl v později přidávaných tancích za front lines nebo za hodnocené bitvy ať už mluvíme o AE Phase I, Char Futur atd. Každopádně si Wargaming zavařil na problém, který je velmi těžko řešitelný, protože tanky už jsou ve hře a jejich omezení by nebylo vůči jejich majitelům fér.

Jak na problematiku odměnových tanků nahlížíte vy? Podělte se s námi o vaše názory a postřehy. Také můžete napsat náměty na další témata, která by pro vás byla zajímavá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama