Článek Nový systém sběratelských úspěchů ve World of Tanks

Nový systém sběratelských úspěchů ve World of Tanks

ThelvynCZ

ThelvynCZ

27. 2. 2024 21:38

Sběratelé pixelů pozor ...

Reklama

V posledním videu Roadmap pro rok 2024 nám byl ukázán systém Achievements. Cílí především na sběratele. Zejména pro sběratele vybavení a přizpůsobení. Funkce, na kterou sami sběratelé dlouho čekali. I když to všechno vypadá krásně, ve skutečnosti to vůbec nestačí (a to mírně řečeno!), abychom plně ocenili přínos takových hráčů.

Rozhodli jsme se proto trochu popřemýšlet, co dalšího by bylo možné přidat kromě již oznámené achievement funkcionality.

Ocenění

To je pro tento typ hráče nejdůležitější. 2D styly - vážně? Můžeme získat další nálepky?
Minimálně potřebujeme unikátní 3D styly pro vybavení, které v podstatě nezvládají, tzn. pro sběratelské a některé propagační tanky úrovně 10. Zajímavou možností by mohly být i záplaty. Animované žetony jsou zajímavou a novou odměnou, a pokud zůstanou jedinečné pro úspěchy, budou si je hráči vážit. Víme ale, že to nebude ojedinělá odměna...

Nejlepší odměnou pro sběratele je však samotné vybavení. Tento typ odměny je oblíbený v různých hrách, kde se sbírají například Mounts, jako ve World of WarCraft. Tam vám za sbírání mountů dají více mountů, nejsou zrovna unikátní, ale hráče také potěší. Můžete to například vydávat za určité množství čerpané techniky – sběratelské. Ne prémiové, ale takové vybavení je mezi sběrateli také ceněno a tímto způsobem je možné zavést do hry ne zrovna nejoblíbenější tanky. Totéž platí pro „zlatá“ auta. Za určitý počet zlatých tanků bylo možné vydat prémiový nebo propagační tank jako jedinečnou odměnu. Ne nejlepší z hlediska výkonnostních charakteristik, ale svým způsobem hodnotné. Sběratelé WoT si cení i lvl 2-3 tanků.

Rozhraní

V tuto chvíli rozhraní vypadá normálně, ale lze jej vylepšit. Hráči pravděpodobně chtějí něco jako encyklopedii, která ukáže všechny možné tanky a úpravy, které by se daly ve hře vydělat. Tímto způsobem bude cílové publikum vědět, který tank nebo přizpůsobení jim uniklo a co dalšího může v budoucnu získat. Ve chvíli, kdy hráči narazí na vzácný tank, ani nevědí, za co by ho mohli získat a zda ho mohou získat nyní/v budoucnu. Obrazovka s úspěchy se může v budoucnu stát jakousi základnou a motivací pro nové hráče.

Sečteno a podtrženo

Celkově je to dobrá funkce pro staré i nové hráče. Starým hráčům se vždy pomůže získat maximální počet bodů úspěchu a noví hráči budou motivováni k nákupu nebo získání nových prémiových a upgradovatelných tanků. Ale funkce jako vždy vyjde hrubě a v budoucnu ji nikdo nezdokonalí, ale jednoduše ji opustí (koneckonců, nepřináší peníze WG).
A zda je to v této podobě nutné pro současné aktivní sběrače pixelů WoT, je velká otázka (není potřeba).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama