Článek GSOR 1008 „4 šálky čaje“

GSOR 1008 „4 šálky čaje“

Jakub Piotrovski

Jakub Piotrovski

12. 12. 2023 12:00

V 60. letech byl nad západní Evropou strašák v podobě východní obrněné hordy. Britská armáda postrádala moderní protitankový prostředek a tak začala vývoj vozidla schopného vypálit díky automatickému nabíjení v krátkém čase více ran a díky mobilitě se rychle stáhnout. Kvůli usnadnění nabíjení zásobníku měl stroj mít oscilační věž. Nakonec byl ale projekt ukončen po dokončení makety, protože se jevil jako nevyhovující.

Reklama

Jak si ale vede ve hře? GSOR 1008 je prémiový stíhač tanků VIII tieru. Zmíněným důležitým prvkem je zásobníkem, který pojme 4 granáty. Je tak schopný udělit v rámci 6 vteřin 1280 hp. Mezi výstřely tank nabíjí 2 vteřiny. Celý zásobník nabije za 44 vteřin, což je velká slabina. Poškození na výstřel 320 hp a čas zaměření 2.21 sekund jsou v kombinaci s rozptylem 0.33 na 100 metrů velmi dobrými parametry. Základní munice jsou granáty AP s rychlostí 1066 m/s a průbojností 226 mm. Sekundární munice jsou APCRka s úsťovou rychlostí 1411 m/s a průbojností 321 mm. Munici HE s penetrací 53 mm a poškozením 420 hp spíše nevyužijete. Celková zásoba vezené munice je 40 granátů a díky oscilační věži má tank depresi 11 stupňů.

Pancéřování je vyměněno za mobilitu. Tloušťka 152.4 mm na věži zepředu a 98.9 mm korby nejsou nejtlustšími. Přední pancíř věže ale občas dokáže potrápit a proti nižším tierům funguje také dobře. Určitě ale není GSOR odolným. 

Pohyblivost je naopka dobrá. Maximální rychlost 60 km/h a výkon 14.66 koní na tunu dávají tanku na bojišti dobrou mobilitu. Rychlost se otáčet je ale horší, a to 29 stupňů za vteřinu. Rychlost couvání 17 km/h tanku také nepřidává. 

Stylem hraní stíhač příliš nepřipomíná. Díky přesnosti je sice skvělým odstřelovačem, ale než stihnete poslat nepoříteli všechny granáty v zásobníku, tak se stihne ukrýt. Nablízko je to nebezpečný štváč. Má tak bláže spíše ke střednímu tanku a nejvíce tedy k Lorraine 40 t.

Posádka je pouze tříčlenná, a tak je dobré ji mít vycvičenou na vyšší úrovni. Sestává velitele, střelce a řidiče Funkce nabíječe je rozdělená mezi střelce a velitele, který je zároveň radistou. Ze schopností bych tedy doporučil tyto:

Velitel/Nabíječ/RadistaBratři ve zbraniProstorová představivostMaskováníPrůzkum
Střelec/NabíječBratři ve zbraniJemné mířeníMaskováníKanonýr
ŘidičBratři ve zbraniKlidná jízdaMaskováníProfík

Neuškodí ale ani Intuice a opravy.

Z vybavení používám to samé, které doporučuje Skill4ltu, a to Ventilaci, Vylepšený otočný mechanismus a Vylepšené míření. Jsou ale i hráči, kteří raději použijí Turbodmychadlo.

Stroj jsem si zkrátka stejně jako Lorraine zamiloval. Co jsem si ale už nezamiloval je fakt, že nabíjení je skutečně dlouhé a stroj často trpí na zásahy řidiče. Pokud ale překousnete nabíjení, je stroj výborný na vydělávání kreditů. Vlastně až na nabíjení se stroji nedá vytknout nic a podobně to vidí i streameři. Díky rychlému intraclipu dokáže zasáhnout rychle a tvrdě, a pak díky mobilitě zmizet.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama