Britský sběratel našel zlaté cihly uvnitř tanku T-54
i Zdroj: WoT.cz
Článek Britský sběratel našel zlaté cihly uvnitř tanku T-54

Britský sběratel našel zlaté cihly uvnitř tanku T-54

Prokop Sojka

Prokop Sojka

Reklama

Nick Meade, sběratel z Velké Británie, našel zlaté cihly uvnitř starého sovětského tanku T-54. Na svém nově nalezeném pokladu by si mohl vydělat mnohonásobně více (asi dvaašedesátkrát), než byla cena pořízeného tanku.

Nick si koupil tento tank za 30 tisíc liber, což je v přepočtu téměř milion korun. Koupil si ho se záminkou doplnit svou sbírku, která čítá okolo stopadesáti vojenských předmětů a vybavení. Spolu s mechanikem Toddem Chamberlainem začal nově zakoupený tank restaurovat. Při prohledávání vnitřních prostorů našli pět cihel zlata.

Britský sběratel našel zlaté cihly uvnitř tanku T-54
i Zdroj: WoT.cz

Podle všeho by jejich cena měla vyjít na více než dva miliony liber (62 milionů korun). Nick Meade vyjádřil svoji domněnku, že by zlaté cihly mohly v tanku zůstat po iráckých vojácích, kteří ho získali ve válce v Perském zálivu v devadesátých letech 20. století. Zlata si ale Meade moc neužil, protože mu bylo odebráno policií. Bezpečnostní složky krátce poté odvezly zlato do Londýna. Tamější policie prozatím odmítla situaci komentovat.

Meade se ale nechal slyšet, že i kdyby se mu zlaté cihly nevrátily, pořád má tank, takže by ho to tolik nemrzelo. Sám někdy prý vozí své děti v některých tancích do školy. No neříkejte, že byste se taky do školy rádi nesvezli například ve Škodě T40.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama