World of Tanks se konečně dočká verze 1.0, vyjde v březnu
i Zdroj: WoT.cz
Novinka World of Tanks se konečně dočká verze 1.0, vyjde v březnu

World of Tanks se konečně dočká verze 1.0, vyjde v březnu

Tomáš Urbánek

Tomáš Urbánek

23. 12. 2017 15:00
Reklama

Wargaming na svém eventu v Moskvě představil plány na kompletně novou podobu hry a Excalibur přináší exkluzivní informace! WoT už má na krku hezkých pár křížků, ale u označení aktuální verze pořád vídáme na začátku číslici 0. To se však poměrně brzy změní. Na březen 2018 je totiž v plánu dosud největší update v dějinách hry, kterým se konečně vývoj přehoupne do fáze 1.0.


Pojďme se společně podívat, co si pro nás vývojáři do éry World of Tanks 1.0 přichystali a na jaké velké změny se můžeme již zanedlouho těšit:

CORE Engine

Ano, samotné jádro WoT bude od března zbrusu nové. CORE je engine vytvořený přímo v dílnách Wargamingu a přinese kompletně přepracovaný a moderní kabátek pro naši (a snad i vaši) oblíbenou hru. Díky němu se dočkáme nového systému osvětlení (odrazy světla od různých povrchů a jeho šíření skrz vodu a dým), vylepšeného terénu (realistické textury, deformace terénu, simulace promáčené půdy a mnoho dalších prvků), lepší zpracování vody, uvěřitelnější vegetaci, která bude adekvátně reagovat na přejetí a “střety” s vozidly, dynamických stínů, nasvětlení bojiště v závislosti na počasí a mnoha dalších vylepšení. Přislíbeno bylo i zničitelné prostředí, o které by se měla postarat technologie Havok Destruction.

Podívejte se na galerii obrázků, které zachycují stav před a po vydání verze 1.0.

Mapy

Ve verzi 1.0 se nám představí více než 25 map v nové HD grafice. Každý prvek na stávajících bojištích se dočká patřičných úprav, aby odpovídal nejaktuálnějším grafickým standardům. Mapy budou, podle slov vývojářů, lépe nasvětlené a budou působit živějším a uvěřitelnějším dojmem.

Hudba

Velkou novinkou bude i zcela nový soundtrack. Od verze 1.0 bude adaptivní, bude se automaticky přizpůsobovat aktuální situaci na bojišti. Každá z map bude mít svůj vlastní hudební motiv, který se pak dále mění podle toho, jak se vám a vašemu týmu bude aktuálně v bitvě dařit. Na soundtracku spolupracovalo mnoho hudebníků z celého světa. Každý z nich dostal za úkol složit několik krátkých motivů, které by svojí náladou a vyzněním měly reprezentovat tradice a hodnoty zemí, ze kterých pochází.

Stabilnější FPS

Nový engine dovoluje, kromě grafických vylepšení, zásadně zapracovat i na efektivnějším využití dostupného výkonu. Majitelé starších PC se nemusí bát, celá hra poběží lépe i na slabších konfiguracích a to i díky částečnému využití streamovacích technologií. Určité výpočetní operace totiž budou prováděny externě, což méně výkonným strojům zásadně ulehčí práci. Časté propady FPS by tak snad už měly být minulostí.

Že jste zvědaví, jak to vše nakonec bude vypadat a znít? Tak to vás určitě potěší, že si vše můžete na vlastní kůži vyzkoušet pomocí demo programu World of Tanks enCore 2018, který vám dovolí zhlédnout záznam bitvy v novém enginu a zároveň otestuje, zda je váš počítač na tuto záplavu novinek řádně připraven.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama