Ženské čs. posádky přijdou spolu s mužskými
i Zdroj: WoT.cz
Novinka Ženské čs. posádky přijdou spolu s mužskými

Ženské čs. posádky přijdou spolu s mužskými

Excalibur.cz

Excalibur.cz

21. 5. 2015 23:22
Reklama

Jak jsme vás informovali před několika dny, československé tanky měly v první várce dostat pouze mužské posádky. O ženských tankistkách, které lze získat jediným způsobem – za individuální mise, se nemluvilo a když už, tak se zmiňovalo, že na ně teď není čas a že československé členky tankových posádek přijdou až nejdříve příští rok. Ovšem věc vzala nečekaný obrat a vypadá to, že ženských posádek (a tedy možnosti mít hned od začátku posádky na dvou skillech) se dočkáme už při uvedení našich tanků.

Když se bavíme o československých ženských posádkách, samozřejmě nám nejde primárně o to, mít vlevo v garáži ženské tvářičky (módy, které vám ošlehané válečníky vyměnily za modelky, jsem nikdy úplně nechápal). Proč je tedy debata o ženách v československých tancích důležitá?

Ženské posádky, jak známo, se rozdávají v rámci individuálních misí. A oproti mužským mají tu zvláštnost, že si už od začátku nesou kromě primárního skillu (velitelka, radistka, atd.) i ženskou verzi perku BIA. Od začátku tedy mají pár procent navíc. A co víc, další skilly se jim z hlediska potřebných XP nepočítají jako druhý, třetí, atd., ale znovu od začátku jako první a další. Je tedy velmi jednoduché s trochou hraní dosáhnout po pár desítkách bitev na posádku, která bude končit druhý a začínat třetí skill. A jak známo, hodně naskillená posádka v bitvě udělá moc.

Sám si záměrně už skoro dva měsíce nevyzvedávám ženské členy posádky z dokončených misí na T-55A a dokonce jsem se vrátil k celkem jednoduchým dělostřeleckým misím na StuG IV, které jsem původně nehrál. Proto, abych měl nikoli čtyři, ale hned pět ženských členů posádky. A pokud je mi známo, stejně tak čeká na “upíchnutí” posádkových odměn z individuálních misí v československých tancích spousta dalších hráčů.

Otázka žen – Češek a Slovenek – v našich tancích, jak již bylo řečeno, byla dlouho otevřená. Silentstalker, který s ruským Wargamingem na přípravě stromu pracuje, zveřejnil před časem informaci, že do Minsku poslal pouze mužská jména, jednoduše proto, že po něm ženská nechtěli. Situace se změnila včera, když Silent oznámil, že tentokrát už po něm chtěli i ženská jména a co víc, na oficiálním fóru se otevřela možnost posílat svoje fotky jako podklad pro tvorbu obličejů našich posádek. A pozor – tato možnost platí jak pro muže, tak pro ženy.

Když jsem dneska na facebooku o této akci četl, nedalo mi to a zeptal jsem se. Odpověď komunitní koordinátorky Ketankis je povzbuzující.

Ženské čs. posádky přijdou spolu s mužskými
i Zdroj: WoT.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama