Z WG odchází šéf World of Warplanes
i Zdroj: WoT.cz
Článek Z WG odchází šéf World of Warplanes

Z WG odchází šéf World of Warplanes

Excalibur.cz

Excalibur.cz

4. 3. 2016 11:00
Reklama

O zemětřesení, které se mělo strhnout v ukrajinském studiu Perša Studios, jsme tu už psali. Teď se k nám dostala z nezávislých zdrojů informace, že z Wargamingu po vzájemné dohodě odešel sám Oleg Gotynjan, šéf ukrajinského studia, které je zodpovědné za malou část World of Tanks, dále World of Tank: Generals a zejména za celé World of Warplanes. Důvod asi není tak složité uhodnout.

Podle zatím zveřejněných informací zatím nebyl na Olegovo místo nikdo přijat, spekuluje se proto o zrušení celého studia a převedení zbývajících vývojářů přímo pod křídla společnosti Wargaming.

Z WG odchází šéf World of Warplanes
i Zdroj: WoT.cz

Spolupráce Perša Studios s WG začala v roce 2010, kdy Ukrajinci vytvořili pro World of Tanks část francouzského stromu. Poté bylo podepsáno partnerství a začaly práce na World of Warplanes, jejichž přímým vedoucím Oleg Gotynjan byl. Oficiálně se Oleg rozhodl odejít sám, aby si odpočinul a restartoval kariéru, není asi ale třeba velké představivosti, že po obřím výbuchu, který World of Warplanes znamenalo, šlo o odchod, který zřejmě uvítaly obě strany.

Perša Studio bylo založeno kolem roku 2000 a spolupracovalo i s velkými firmami videoherního průmyslu, Electronic Arts, Activision, Cryptic Studios, Triumph Studios, Sony Online Entertainment, Microsoft a Disney. V současné době zaměstnává přes 500 lidí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama