War Thunder: Cromwell, Tetrarch a Churchilly
i Zdroj: WoT.cz
Článek War Thunder: Cromwell, Tetrarch a Churchilly

War Thunder: Cromwell, Tetrarch a Churchilly

Excalibur.cz

Excalibur.cz

6. 12. 2015 12:00
Reklama

Nadešel čas představení dalších strojů, které se objeví ve hře jako součást britských obrněných sil! A kterým tankem bychom měli začít, než-li rovnou legendárním pěchotním tankem Churchill? Ve hře bude několik variant tohoto tanku. Podíváme se na ně blíže!

“Churchill” byl legendárním britským pěchotním tankem – i díky svému dobrému rozvržení a skvělému pancéřování, které bylo v pozdějších modifikacích dále vylepšováno. Churchilly byly v bojích úspěšné nezávisle na bojišti – účastnily se dokonce bitvy u Kurska, a také Korejské války. Tank sice nebyl nijak moc rychlý, ale o to lépe byl chráněn.Verze Mk.III byla vyzbrojena 6 liberním dělem (ráže 57 mm), které nestačilo k efektivnímu boji s nepřítelem na střední a velké vzdálenosti. Pokud hrajete s Churchillem, je lepší využít jinou taktiku – přiblížit se k nepříteli, a zaútočit zblízka. Také můžete využít své masivní velikosti a krýt svoje zranitelnější spojence, pokud je to možné.

V roce 1944 se začal tank Churchill Mk.VII sériově vyrábět. Tato verze byla ze všech verzí Churchillu vyrobená v největším množství. Korba tanku byla značně přepracována a lépe opancéřována. Tato verze byla ze z celé rodiny tanků Churchill tak nejvíce pancéřovaná. Na přední straně byla jeho tloušťka 152 mm, což je o více než 30% více, než disponoval jeden z jeho hlavních rivalů – tank Tiger H1, nebo E. Ve většině situací bylo velice obtížné pro tanky Tiger prostřelit Churchill zepředu. Konstrukce věže také prošla změnami. Zvýšená tloušťka pancíře vedla i ke zvýšení hmotnosti celého tanku, potažmo k jeho ještě nižší mobilitě. Tank byl vyzbrojen 75mm dělem, které bylo schopné ničit německé střední tanky.Co se týče taktiky, tak ta je podobná jako u předešlé verze – spolu se spoluhráči můžete pomocí svého skvělého pancéřování a slušné výzbroje prorážet nepřátelské linie. Pokud jste ale sólisté, moc se vám s tímto tankem dařit nebude – potřebujete spoluhráče, aby vás chránili před nenadálými útoky ze stran, nebo zezadu.

Cromwell I
Tento tank se hodně proslavil na válečných plakátech a v poválečných filmech. Věříme, že ho většina hráčů War Thunderu jednoduše rozpozná. A27M Cromwell se stal jedním z nejúspěšnějších křižníkových tanků v 2. sv. válce. Byl vybaven novým motorem Rolls-Royce Meteor, který disponoval 600 koňskými silami. Díky němu disponoval vysokým výkonem.

] Tetrarch Mk.I
Malý “Tetrarch” A17 se stal jedním z nejzajímavějších britských tanků za 2. světové války: dostatečně obrněn a velice obratný – byl navržen pro vzdušný výsadek pomocí kluzáku Hamilcar. Inženýři do jeho návrhu zahrnuli několik novinek, týkající se hlavně podvozku – obzvláště systému řízení a vodících kol. Tato vylepšení měla za výsledek mnohem lepší výkon tanku v terénu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama