Vylepšení matchmakingu ve verzi 9.20.1
i Zdroj: WoT.cz
Novinka Vylepšení matchmakingu ve verzi 9.20.1

Vylepšení matchmakingu ve verzi 9.20.1

ThelvynCZ

ThelvynCZ

18. 10. 2017 12:21
Reklama

Matchmaking nyní přihlíží i na role tanků, které jsou přiřazovány podle jejich vlastností. Každá strana má podobný počet vozidel, které by měly na bojišti hrát stejnou roli. 

Nově přidaný parametr vyvažuje počet autoloaderů, dobře obrněných TD a útočných těžkých tanků v jednotlivých týmech. Tím, že je rovnoměrně rozdělíte mezi dva týmy, vylepšíte jejich vzájemné vyvážení. Střední a těžké tanky již mezi nimi nejsou náhodně distribuovány. S třídami rozdělenými do menších skupin, které sdružují vozidla, jsou střední a těžké tanky s určitou rolí postaveny proti sobě. Takže můžete zapomenout na jednostranné zápasy, například s pěti Bat-Chaty, kteří se potýkali s pěti myškami na stepích.

Wargaming vynaložil velké úsilí k zajištění toho, že vyvažování rolí vozidel neovlivní celkovou rychlost vstupu do bitvy. Nebojte se, čekací doba se nezmění. Co by se mělo zlepšit je celková kvalita bitev, jelikož role vozidel snižují šanci, aby tým získal nežádoucí část štěstí. Zároveň se týmové sestavy nezrcadlí, takže každá bitva je jedinečnou zkušeností, kdy konečný výsledek závisí převážně na taktice a týmové hře.

Konečně se matchmaking snaží zajistit, aby týmy byly rovnoměrně sestaveny, včetně hráčů v četách, tipů vozidel a tierů ve kterých jedou. MM vyrovnává zápasy tím, že přidává samostatná vozidla (např. autoloadery) týmům – pokud to umožňuje aktuální složení bitevní fronty, aniž by došlo k prodloužení čekací doby. Příklad: pokud má tým četu středních tanků s autoloadery a matchmaker ji umístí proti četě jiným středním tankům. Pak se pokouší přidat do druhého týmu samostatné tanky s autoloadery, aby vyrovnal šance na vítězství. Pokud ve frontě nejsou autoloadery, vytvoří se bitva, aby se zabránilo delším čekacím dobám.

Vylepšení matchmakingu ve verzi 9.20.1
i Zdroj: WoT.cz

Role tanků

Jednotlivé tanky jsou rozděleny do rolí, lehké, střední, těžké, TD a SPG. Lehké tanky a SPG by se více dělit neměly. Nepočítá se, že by se herní styl dvou různých SPG, nebo LT měnil. Nicméně, TD, střední a těžké tanky jsou rozděleny ještě do různých menších skupin. Například, obrněné TD, TD s velkým dělem, střední tanky s pancířem a bez pancíře a podobně. Tyto skupiny se MM snaží stavět proti sobě. Jak moc to funguje jste si asi všimli sami, nicméně by to tak mělo být.

(koukněte na oficiální portál)

Je zde více věcí …

Vylepšení parametrů MM nekončí se zavedením role vozidel. Spolu s jejich přidáním ve WG řešili některé požadavky ze strany komunity:

  • Čety na TOPu: Původně byla velmi malá šance na to, aby čety hrály na TOPu MM. Tento  parametr byl nyní mírně zvýšen, aby i hráči v četách měli větší šanci zahrát si v bitvě s TOP tanky.
  • Stejné šance na zařazení do horní / střední / spodní části seznamu pro různé třídy vozidel: Možná jste si všimli, že těžké a střední tanky skončily příliš často v jednotierových bitvách, zatímco arty a TD měli tendenci získat ± 2 a ± 1 týmy. WG vylepšil hodnoty, aby byly stejné pro všechny typy tanků.
  • Optimalizovaná logikasestavování týmu: Po mimořádném ladění, uvidíte další 3/5/7 a 5/10 týmy, které by měly poskytnout příjemnější/rozmanitější herní zážitek.
  • Více “Velkých bitev”: Ve WG zvyšíli také šanci na to, aby se hráči dostali do skutečně velkých bitev.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama