virtus-pro-konci-s-world-of-tanks
Článek Virtus.Pro končí s World of Tanks

Virtus.Pro končí s World of Tanks

Excalibur.cz

Excalibur.cz

2. 9. 2015 17:00
Reklama

Špičkový ruský esport tým Virtus.Pro, známý i u nás díky úspěšnému účinkování v několika streamovaných finále WG ligy, zavírá svou World of Tanks sekci. Na tomto levelu totiž organizace, jako je Virtus.Pro, potřebují sledovanost eSport streamů, a ta je v případě World of Tanks nízká. Týmu a sponzorům se tak nevyplatí do WoT sekce investovat a celá věc tak končí jejím rozpuštěním.

Autor článku: cNNk

Tým Virtus.Pro patří i na EU serveru k těm známějším a to i přesto, že se jednalo převážně o hráče z RU regionu a proto možná některé hráče zarmoutí zpráva, že pokud se s nimi budeme i nadále potkávat v eSport kláních či u streamů, tak již zřejmě pod jiným názvem. Hlavním důvodem proč Virtus.Pro po konci této sezóny WGL uzavírá sekci WoT je nízká sledovanost eSport streamů a tak se jim zřejmě finančně nevyplatí podporovat hráče a to i přesto, že zrovna jejich tým byl a je velice úspěšný.

Virtus.Pro končí s World of Tanks
i Zdroj: WoT.cz

O důvodech nízké sledovanosti se dá spekulovat, ale jistě se to dá přičítat velmi pomalému rozvoji – akčnější mód útoku a obrany přišel až po 3 letech a to už si většina obyčejných hráčů vypěstovala k eSportu averzi a ke streamu se jen tak nevrátí. Dlouhé prodlevy mezi zápasy také zábavnosti nepřidají, zvlášť pokut EU komentátoři nepatří k nejzábavnějším – nic proti Pansy, ale přece jenom její komentování CSka je mnohem záživnější. Navíc na našem EU portále je propagace celé WGL velice slabá. Není proto divu, že několik tisíc diváků, kteří sledují finále sezony se nedá vůbec srovnávat např. s nedávným ESL One, kde finále turnaje CS:GO sledovalo přes 1 200 000 diváků – což je pro sponzory samozřejmě daleko atraktivnější. Kde je zakopaný pes těžko soudit, protože hráčská základna je u WoT veliká a eSport je ze strany WG také štědře dotován – zda se to v budoucnu zlepší je, ale spíš ve hvězdách – zvlášť, když v národních ESL turnajích došlo spíše k útlumů.

Jako řešení bych viděl větší propagaci a podporu teamových bitev, kterou jsou zatím spíš mrtvým modem i přesto, že jsou celkem zpracované a v dnešním updatu se dočkali dalších změn.

Seznam úspěchů WoT týmu Virtus.Pro:
1. místo – WoT Pro League Season 3 (Polsko)
1. místo – WoT Proleague Season 2 (Německo)
1. místo – Logitech Cup září – Pro (online)
2. místo – Wargaming.net League Grand Final (Polsko)
2. místo – Gold Series EU 2.014 Sezóna 1 (Polsko)
2. místo – Rumble in the West (Polsko)
2. místo – WoT Proleague Season # 1 (Švédsko)
2. místo – SLTV StarSeries # 3 (Ukrajina)
2. místo – Rusko WCG 2012 (Rusko)
2. místo – Techlabs Cup UA (Ukrajina)
3. místo – Wargaming.net League EU Season 5 (Polsko)
3. místo – Rusko WCG 2013 (on-line)
3. místo – SLTV StarSeries # 4 (Ukrajina)
3. místo – StarSeries Sezóna 4 (Ukrajina)
3. místo – Ural Steel 2012 (Rusko)
3. místo – ASUS Open 2012 FBotY (Ukrajina)
3. místo – StarSeries Season II (Ukrajina)
4. místo – Ural Steel 2013 (Rusko)

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama