T 40 vs. T-34/85, Cromwell a VK3001P
i Zdroj: WoT.cz
Novinka T 40 vs. T-34/85, Cromwell a VK3001P

T 40 vs. T-34/85, Cromwell a VK3001P

Excalibur.cz

Excalibur.cz

19. 6. 2015 12:48
Reklama

Pro velký úspěch znovu v separátním článku přinášíme přehledné srovnání chystaného československého premium tanku Škoda T 40 s jeho nejbližšími konkurenty, sovětským T-34/85, britským Cromwellem a německým VK3001P. Všechny tanky srovnáváme v topovém stavu, u škodovky jde samozřejmě o předběžné statistiky, které unikly ze supertestu a mohou se ještě změnit.

Červeně je označena položka, v níž je tank nejhorší ze všech čtyř, zeleně kolonka, ve které je nejlepší. Už letmým pohledem zjistíte, že tank bude poměrně těžký a na svou hmotnost bude mít relativně slabý motor. Tuto nevýhodu však zčásti eliminují velmi dobré hodnoty odporu terénu. Díky tomu bude tank dobře akcelerovat, ale při delších jízdách bude ztrácet dech. Také do kopců bude o něco pomalejší.

Naproti tomu pokud jde o pohyblivost na místě, tam na tom není T 40 nejhůř, tedy pokud jde po pohyb podvozku, věž už naopak hodně ztrácí, je to dáno zřejmě velkou hmotností kanónu.

Za povšimnutí stojí také 10m dohledu, které má T 40 proti nejbližší konkurenci navíc. Tato výhoda se ještě zvýrazní, pokud se podíváme na charakteristiky kanónu. Základní přesnost s nějakou tou vycvičenou posádkou a integrovaným vybavením bez potíží dostanete k hodnotě 0,32 a to už je číslo, s kterým se dá slušně snajpovat. Věděli jsme, že stroj ponese krátkou německou 88mm a tak jsme se obávali nízké penetrace, kterou tento kanón na všech tancích má, bez goldu 132 a s ním 171. Chválabohu to však vypadá, že gold bude mít penetraci 200, což už je hodnota, se kterou se neztratíte ani mezi osmičkami. Deprese je z hodnocených tanků nejnižší, nicméně není to žádné trágo, 5° je hodnota, kterou má velká spousta tanků ve hře, většinou se to dá celkem dobře vyřešit střelbou z protisvahu.

Shrnutí:
T 40 bude o něco méně agilní, než konkurenti, přesto s nimi bude držet krok, zejména na krátké rovné přesuny, do kopce bude ztrácet. Potěší pancíř, který naúhlovaný zřejmě tu a tam něco odrazí a také kanón, který s goldovou municí, dobrou posádkou a vybavením, to vše v kombinaci s dobrým dohledem, bude stroj předurčovat mimojiné i k roli snipera.

T 40 vs. T-34/85, Cromwell a VK3001P
i Zdroj: WoT.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama