Článek Speciální kapitola Battle Passu

Speciální kapitola Battle Passu

Jakub Piotrovski

Jakub Piotrovski

7. 11. 2023 16:00

Dnes Wargaming zveřejnil bonusovou kapitolu Battle Passu, kde bude možné získat prémiový tank tieru VIII s jedinečným 3D stylem. Pojďme se tedy podívat o co se vlastně jedná.

Reklama

Tato kapitola bude probíhat od 9. do 20. listopadu. Bude obsahovat celkem 40 fází, kdy bude zároveň možné zakoupit vylepšený Battle Pass za 3 500 zlaťáků. Kromě tanku bude také možné získat jedinečného člena posádky, který má vlastní speciální dabing. Mezi dalšími odměnami jsou bony, prémiové dny, kredity nebo trofejní vybavení a prvky na úpravu vzhledu. V případě že máte (oprávněně) obavy že kapitolu dokončit nestihnete, bude možné dokoupit fáze při ceně 250 zlaťáků za fázi. V obchodě se také objeví několik balíčků, obsahující další speciální členy posádky a prvky na úpravu vzhledu. Teď když jsme si shrnuli speciální kapitolu, pojďme si něco říct o novém stroji.


Mittlerer Kpz. Pr. 68 (P)

Mittlerer Kpz. Pr. 68 (P), jak zní celý název vozidla, je německý prémiový střední tank tieru VIII. Tank na první pohled zaujme poškozením na výstřel, které je 400 hp. Průměrná penetrace činí 230 mm, kdy čas zaměření jsou 2 vteřiny. Průbojnost prémiové munice bude dobrých 300 mm a HE munice 60 mm. Přesnost děla je příjemných 0.33 na 100 metrů a tak se tento německý „Jäger“ (lovec) bude pravděpodobně hrát na spíše střední vzdálenost. Čím už tank ovšem neoslní je doba nabíjení. Ta je zdlouhavých 15 sekund. Deprese tohoto stroje bude 5 stupňů. Dohled stroje bude 390 metrů.

Důležitým aspektem vozidla bude pneumatický podvozek, který stroji zvýší depresi na 9 stupňů, což mu velmi napomůže v hull-down pozicích. Ten se aktivuje vždy, pokud vozidlo zpomalí pod rychlost 30 km/h.

Když jsem už zmínil rychlost, neopomeňme jízdní vlastnosti. Maximální rychlost vozidla bude 50 km/h. Výkon činí 17 koní na tunu. Tank tedy bude schopný dostatečně rychle měnit pozici. Výjimečně bych zmínil i rychlost couvání, která je 18 km/h.

Negativním aspektem vozidla je pancéřování. Zatímco věž má zepředu pouhých 80 mm zepředu a 60 mm z boku, tak korba má 90 mm zepředu a 30 mm z boku. Nelze se tedy bavit o nějakém pojízdném bunkru. Tank zkrátka za pohyblivost platí slabou odolností.

Z vybavení nám bylo doporučeno turbodmychadlo, hydraulický nabiják a kalení. V tanku se nachází velitel, vykonávající zároveň funkci radisty, střelec, řidič a nabíječ. Ze schopností posádky doporučuji to samé jako Wargaming:

Velitel/RadistaBratři ve zbraniMaskováníProstorová představivostPrůzkum
StřelecBratři ve zbraniMaskováníJemné mířeníKanonýr
ŘidičBratři ve zbraniMaskováníKlidná jízdaKrál bažin
NabíječBratři ve zbraniMaskováníBezpečné ukládáníIntuice

Čím je však tato mašina nejzajímavější, je její 3D styl. Ten v podstatě úplně mění podobu tanku na futuristický stroj podobný spíše strojům MBT 4. generace. Styl vydává speciální zvukové efekty, a při zásahu dokonce provádí světelné efekty.


Wargaming nám tedy před vánoci přichystal další překvapení. Pravděpodobně je mnoho hráčů, kteří budou tento stroj chtít a nebudou se bát zainvestovat i nějaké ty zlaťáky. A co vy, budete se stroj pokoušet získat?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama