Článek Rady do Wotka #1 - posádka

Rady do Wotka #1 - posádka

mighty_Kali

mighty_Kali

29. 4. 2021 17:16 2

Správně vycvičená posádka je základem úspěchu na bojišti.

Reklama

Někdy v období prosince to už vypadalo, že Wotko čeká v blízké budoucnosti velká aktualizace, která by změnila jednu ze základních mechanik hry, a tou je systém posádek. Toto téma bylo velmi řešeno komunitou, a ne vždy se tento plánovaný rework setkal s úspěchem. Uplynula nějaká doba, a protože stále není jasno v jaké podobě a kdy přijde do hry, tak bych se dneska rád věnoval tématu posádek a nabídnul vám svůj pohled na to, které perky jsou ve hře nejužitečnější a proč si je vybrat.

Každý člen posádky má univerzální nabídku perků (opravy, maskování, hašení a bratři ve zbrani) a také unikátní perky, podle toho, jakou funkci v rámci posádky plní (velitel, řidič, střelec, nabíječ, radista). K univerzálním perkům platí to, že se navyšuje jejich účinnost s celkovým počtem stejných perků na posádce, až na bratry ve zbrani. Tento perk musí mít každý člen posádky na 100 % aby byl aktivní. 

Univerzálně lze říci, že na všech tancích by měla mít posádka opravy. Právě rychlost oprav například zničených pásů je na bojišti klíčová a část tanků s delším nabíjením vás nedokáže na nich udržet. Samozřejmě jsou ve hře tanky, které opravy až tolik nepotřebují a jako první perk na ně můžete dát například maskování (artilérie, některé stíhače tanků).

Velitel

Unikátní perky - profesor, ostříží zrak, všeuměl, specialista, šestý smysl

U velitele je dobré podotknout, že v případě absence člena posádky na tanku (většinou radisty) má na výběr i z unikátních perků chybějícího člena. Alfa a omega velitele je samozřejmě šestý smysl, který je v dnešní době již neodmyslitelným perkem každé posádky. Jako další perky bych volil samozřejmě opravy, bratry ve zbrani, maskování (záleží na tanku a jestli mu tento perk pomůže) a ostříží zrak, který podporuje dohled.

Řidič

Unikátní perky - kontrolovaný náraz, král bažin, klidná jízda, preventivní údržba, profík

Řidič nemá žádný z perků, které byste nutně museli mít (jako u velitele šestý smysl) a proto bych šel spíše cestou univerzálních perků tedy - opravy, (maskování), bratři ve zbrani a poté si vybral z unikátních perků podle tanku na kterém posádka je. Například na E 50 nebo E 50 M bych určitě volil kontrolovaný náraz pro efektivnější ramming nebo na Bat.-Châtillon Bourrasque profíka, který zlepší relativně špatné otáčení na místě.

Střelec

Unikátní perky - primární cíl, zbrojíř, kanonýr, jemné míření

Podobně jako u řidiče zde není žádný unikátní perk, který by byl natolik potřebný abyste si ho dali na první místo. Proto znovu bych doporučil cestu přes opravy, (maskování) a bratry ve zbrani. Za zmínku ale určitě stojí jemné míření, díky kterému se vám kruh při otáčení věže tolik nerozměří a zbrojíř, který vám zlepšuje přesnost poškozeného děla. Především zbrojíř se dá aplikovat na pár tanků ve hře, které mají často poškozené dělo vlivem weak spotu právě kolem oblasti děla (Super Conqueror, Pz.Kpfw. VII).

Nabíječ

Unikátní perky - intuice, zoufalství, bezpečné ukládání

Ani zde není žádný unikátní perk, který by hráč ihned potřeboval, proto bych se opět vydal cestou univerzální perků. Jeden z posledních perků, které bych na nabíječi zvolil je zoufalství, které vám v koncové fázi hry může vytrhnout trn z paty a rozhodnout bitvu.

Radista

Unikátní perky - prostorová představivost, volání po pomstě, spojař, operátor

Radista má jednu velmi zajímavou schopnost a tou je prostorová představivost, která zvyšuje dohled o 3 %. Jinak doplnit univerzálními perky.

 Přeškolování posádek a směrnice na posádku

Na závěr bych rád dodal, že všechny perky kromě hašení, oprav, maskování a prostorové představivosti jsou neaktivní, dokud nedosáhnou 100 %. Proto je výhodnější si nahodit vždycky opravy nebo maskování a jakmile dosáhnete 100 %, tak člena posádky přeškolit například na bratry ve zbrani.

Pokud posádku chcete dát na jiný tank a nechcete utrácet prémiovou herní měnu, je výhodnější po přeškolení posádky zvolit možnost obnovit, čímž vám sice klesnou procenta u posledního školeného perku, ale členové posádky budou mít stoprocentní základní výcvik.

S příchodem bonů, jakožto nové herní měny se hráčům také otevřela možnost užívání směrnic, které vám mohou poskytnout vámi chtěný perk na posádce, případně ho vylepšit, pokud již člen posádky je touto schopností vycvičen. Tato možnost je zejména výhodná, pokud začínáte s expením nové posádky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama