Porovnání PzKpfw 38(t) a LT-38
i Zdroj: WoT.cz
Novinka Porovnání PzKpfw 38(t) a LT-38

Porovnání PzKpfw 38(t) a LT-38

Excalibur.cz

Excalibur.cz

15. 9. 2015 19:38
Reklama

Dnes jsme vám ukázali první obrázky a také kompletní charakteristiky chystaného československého lehkého tanku LT-38. Jistě pro vás není překvapením, že tento tank už ve WoT vlastně je a to jeho německá varianta PzKpfw 38(t). Všichni, kdo s ní hrají (stejně jako já) a milují její zabijácký 47mm kanón Škoda (stejně jako já) budou jistě zvědaví, jak si chystaný Čechoslovák stojí ve srovnání se svým mladším německým bratříčkem.

Jako vždy, všechno se pozná až na testu, ale základní filozofie tak, jak oba tanky Wargaming pojal, jde poznat už z čísel. PzKpfw38(t) sám o sobě je mezi trojkovými lehkými tanky spíše ten pomalejší, československá LT-38 je na tom pak ještě hůř. Ačkoli mají oba tanky stejnou maximálku, rozdíl v měrném výkonu je propastný, čs. verze je jednoduše podmotorovaná a bude proto o dost méně svižná.

Naproti tomu překvapila síla věže, 50mm na 3. tieru je opravdu velmi slušná hodnota, i když je pancíř kolmý. Stačí si připomenout, že 50mm má (na bocích) i PzKpfw II Ausf. J, legendární pevnost. Wargaming tak chytře do charakteristik tanku vtělil rozdíl toho, jak jej chápala československá a německá branná moc. Zatímco pro československou armádu to byl jakýsi “hlavní bojový tank”, pro armádu německou to byl ryzí lehký tank, který měl k tomu odpovídající úkoly.

Dalším rozdílem je samozřejmě kanón, u kterého neporovnáváme některé charakteristiky, protože v mechanice WoT se ROF nebo DPM u zásobníkového a nezásobníkového kanónu jednoduše porovnávat nedají. Pz38(t) se ve WoT proslavil svým vynikajícím topovým kanónem, kterým nemá problém s podporou premium munice párat ani pětky (já sám jsem s ním jednou ustřílel osmičku – pozn. carramba66). Přestože čs. verze nemá takovou ráži, ponechává si skvělou penetraci goldu a navíc má slušnou penetraci i na základní AP munici. Zaměření je mírně pomalejší, ale celkově se dá říci, že kvalitu kanónu ukáže až skutečný test ve hře, je možné, že to bude zabiják, je možné, že to bude propadák.

Porovnání charakteristik obou tanků

Porovnání PzKpfw 38(t) a LT-38
i Zdroj: WoT.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama