Pokračování kauzy SU-76i: "SerB řádil jako pominutý"
i Zdroj: WoT.cz
Článek Pokračování kauzy SU-76i: "SerB řádil jako pominutý"

Pokračování kauzy SU-76i: "SerB řádil jako pominutý"

Excalibur.cz

Excalibur.cz

Reklama

Ještě nemáte dost povídání o SU-76i? Tak vám dneska přidáme. Zkusíme ze střípků informací, které máme, zmapovat, co se s SU-76i dělo před vložením do eshopu, co následovalo a proč byl odstraněn. K dispozici je také zajímavá informace ze zákulisí od nejmenovaného zdroje přímo z Wargamingu.

Takže co víme:
Nasbírat nějaké smysluplné statistiky SU-76i, kterými se argumentovalo při bleskovém odstranění z eshopu, zabralo na ruském serveru zhruba 40 hodin, protože aktualizace 9.4 v Rusku vyšla o den dříve. První informace o tom, že se něco děje, začaly přicházet z ruského vývoje hned ve stejný den, kdy bylo SU-76i v rusku vloženo do eshopu. Stroj se začal v tier 3 bitvách objevovat v nezvykle vysokých počtech a Jurij Pašolok na svém blogu zveřejnil zprávu, že podle něj je ten stroj OP. Konkrétně psal, že s ním má 40 bitev a 100% WR. V té chvíli kontaktoval WG vývoj, který teprve začal celou věc řešit.

Podle anonymního zdroje přímo ze společnosti Wargaming, SerB prodej SU-76i v eshopu neschválil (což tedy ani nemusel, protože rozhodnutí o prodeji přijímá marketingové oddělení) a když slyšel, že SU-76i bylo přesto dáno do prodeje, řádil celý večer jako pominutý.

Podle několika na sobě nezávislých zdrojů ze supertestu byl stroj samotný testován v několika fázích (sedmi až osmi), přičemž testy skončily už letos v únoru. Podle dalších zdrojů byl stíhač testován dokonce až třináctkrát, tedy vždy otestován – upraven – otestován – znovu upraven a to celé se opakovalo 13x. Jak tedy mohlo dojít k tomu, že byl vydán nevybalancovaný, to nikdo neví, podle Silentstalkera vývoj musel vědět, že je stroj OP a celá věc je jen nedopatřením v komunikaci mezi vývojovým a marketingovým oddělením.

V každém případě další den, když se stroj začal prodávat na EU serveru, bylo rozhodnuto jej odstranit, zároveň supertesteři dostali od Nikolaje Galihanova (manažera externího testování) mail, ve kterém je vyzýval, aby na fóra nepsali nic o SU-76i a pokud už tam něco napsali, aby to smazali. Večer byla celá kauza zakončena Stormovým přiznáním, že stroj se do eshopu dostal omylem. Je možné, že k celé věci přispěl fakt, že od pátku probíhá na Kypru velké setkání WG vývojářů, kteří tak chtěli mít vydání z krku předtím, než odjedou.

V současné době se mohou s SU-76i stát dvě věci:
– nerf s možností návratu ceny v goldech všem, kdo o to projeví zájem (jako to bylo u SuperPershinga)
– věci zůstanou jak jsou, majitelé budou jezdit s neupraveným SU-76i a ten už se do eshopu nevrátí

Tak jako tak nebude rozhodnuto dříve, než na konci příštího týdne.

Zdroj:http://ftr.wot-news.com/2014/11/07/of-su-76i-once-more/

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama