Panzerkampf, Vzniká nám alternativa WoTka?
i Zdroj: WoT.cz
Článek Panzerkampf, Vzniká nám alternativa WoTka?

Panzerkampf, Vzniká nám alternativa WoTka?

Jakub Piotrovski

Jakub Piotrovski

19. 12. 2023 20:00

Ve hře World of Tanks se již od spuštění nachází mnoho prvků, které mohou hráče frustrovat. To pochopitelně může vést k jejich odchodu ze hry. Nedávno se ale objevil ambiciózní projekt od českých vývojářů.

Reklama

Panzerkampf je týmová online hra podobná WoTku. Hraje se 10 na 10 hráčů ve strojích z období Druhé světové války. Na rozdíl od WoTka se hra soustředí více na reálné parametry strojů. To se týká i úrovní, takže se proti sobě utkávají stroje, co se spolu utkat skutečně mohly. Vývojáři si dali záležet, a tak:

Hra obsahuje úplný balistický model s realistickým výpočtem penetrací a odrazů střel, pozorovací/odhalovací a dohledový systém a fyzikálně realistický model pohybu tanku a jeho kol a pásů až do úrovně jednotlivých článků.

Ve hře se budou vyskytovat pouze skutečné dobové stroje a jejich prototypy, které však musely existovat v reálné výkresové dokumentaci. Nestane se tedy, aby se potkaly tanky Tiger se stroji typu BZ-176. Veškeré výkyvy od skutečnosti jsou pouze v rámci hratelnosti, jak sami vývojáři ukazují příklad:

Výjimky zde potvrzují pravidlo, aby byly zohledněny všechny možnosti zachování vyvážení hry a její hratelnosti. Např. Panzer I Ausf. A jsme vyzbrojili protitankovým kanónem EW 141 (namísto jednoho ze dvou původních kulometů MG34 proti pěchotě), kterým byla vyzbrojena až verze Panzer I Ausf.C.

Hru lze momentálně na oficiálních stránkách stáhnout ve stavu demo verze, ale i ta dokáže zabavit. Je třeba ale brát ohled na to, že se stále jedná jen o demo verzi, a tak se mohou vyskytnout chyby. Zvuky motorů i děl odpovídají skutečnosti. Momentálně je hra stále ve vývoji, ale vývojáři se obrátili na komunitu a momentálně je možnost hru podpořit finanční částkou. Ti co vývojáře podpoří, získají později předběžný přístup k beta verzi. Také dostanou od vývojářů permanentní znaky na své stroje, které jsou v závislosti na darované částce. Unikátní odměnou za darování 100 € je pak stroj PzKpfw IV Schürzen (obdoba prémiového stroje). Na tanku bude navíc číslo pořadí, v závislosti na umístění v době kdy byl podán příspěvek. 

Co dodat více, než popřát vývojářům hodně štěstí (popřípadě je i podpořit) ve vývoji něčeho nového. Na konečný produkt si ale budeme muset ještě chvíli počkat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama