Návrat frontové linie
i Zdroj: Wargaming
Článek Návrat frontové linie

Návrat frontové linie

Jakub Piotrovski

Jakub Piotrovski

5. 11. 2023 19:15

V období od 6. do 13. listopadu bude probíhat 3. epizoda frontové linie. I když jej většina hráčů zná, pojďme si přiblížit o co se jedná a jakým způsobem to vlastně funguje právě pro hráče, kteří možnost vyzkoušet si to neměli.

Reklama

Frontová linie ve zkratce

Frontová linie je herní režim ve kterém se utká 30vs30 hráčů na obrovských otevřených mapách. Celý režim se hraje na VIII tieru, přičemž lze hrát jak se stroji stromovými tak prémiovými. Zatímco se jeden tým pokouší dobýt určité zóny a zničit 3 z 5 dělostřeleckých věží. Věže nelze poškodit zepředu a tak je nutné cíle objet a poškozovat ze stran/zezadu. Druhý tým se jim v tom snaží zabránit a hrát tak co nejvíce o čas. Pro hráče, kteří z nějakého důvodu nemohou použít vlastní vozidlo budou k dispozici na zapůjčení stroje jiné. Tady si dovolím  vložit poznámku, že i když se nejedná o tanky nejhorší, pořád to jsou stroje stromové. V režimu taktéž nelze být vyřazen jako v běžných bitvách. Pokud je hráč zničen, po uplynutí určité časové penalizace se znovu objeví s vybraným strojem. Režim si tudíž může zahrát (a hlavně užít) každý.

Jak jsem již zmínil, týmy spolu soupeří na čas. Útočící tým musí zneškodnit cíle dříve, než vyprší. Pokud obsadí zónu, je jim přidán čas. Obsazují-li zónu přes čas tak proběhne takzvané prodloužení. Ve snažení hráčům dopomáhají i schopnosti, které se postupně odemykají s dosahováním vyšších hodností. Hodnost se zvyšuje zabíráním zón, asistencí z poškození a poškozením. Pojďme si teď shrnout všechny schopnosti:

Alt Tag

Dělostřelecký úder

Touto schopností na vámi označenou oblast dopadne několik dělostřeleckých granátů, které udělí nepřátelskému vozidlu poškození. Čím blíže ke středu označené oblasti stojí, tím větší poškození utrží.

Alt Tag

Nálet

Nálet funguje velice podobně, jako dělostřelecký úder. Do vyznačené oblasti dopadne následně pár leteckých pum, ovšem neudělí tak velké poškození. Výhodou je však rychlost s jakou schopnost proběhne.

Alt Tag

Průzkumný let

Nad hráčem označenou oblastí proletí průzkumný letoun, který odhalí veškerá vozidla v dosahu bez ohledu na maskování. Taktéž odhaluje minové pole.

Alt Tag

Minové pole

Neviditelným nepřítelem pro většinu tanků jsou miny. Se schopností Minové pole můžete na oblast ve vašem dosahu umístit miny. Miny lze odhalit pouze za pomoci Průzkumného letu a Strážce. Miny je naštěstí možné zničit výbuchem a střelbou.

Alt Tag

Strážce

Strážce se hodí zejména pro stíhače tanků. Po aktivaci zvyšuje vozidlu maskování a nepřátelským ho naopak snižuje. Pasivně taktéž zvyšuje dohled.

Alt Tag

Strojírenství

Strojírenství je schopnost urychlující obsazování a doplňování munice/oprav. Hodí se zejména hráčům, kteří nechtějí na nic čekat.

Alt Tag

Polní opravy

Patří asi k nejpopulárnějším schopnostem. Po určitou dobu doplňuje vozidlu nejen Hp ale opravuje taktéž poškozené moduly.

Alt Tag

kouřová clona

Clona je asi nejvíce na použití náročná schopnost ze všech. Její užitečnost se v komunitě stala nejedním střetem názorů. Clona ve vybrané oblasti zvýší maskování spojeneckým tankům a nepřátelským snižuje dohled.

Alt Tag

Povzbuzení

Schopnost povzbuzení navyšuje výkony posádky. Také přidá bonus k hlavní kvalifikaci člena posádky.

Každá ze schopností má něco do sebe. Nakonec je čistě na hráči které uzná za užitečné a které naopak za přebytečné.


Mapy

Mapy jsou pro tento režim celkem 3. Jedná se o Kraftwerk, Normandii a Fatu Morgánu. Každá mapa má své plusy a mínusy. Navíc jsou mapy natolik velké že popsat je, aniž bychom něco neopomenuli, je nadlidský úkol. Pojďme si je tedy alespoň shrnout.

Alt Tag

Kraftwerk 

Jedná se o mapu plnou sněhu a chladu. V samotném centru se nachází elektrárna, kde probíhají tuhé boje. Na levé straně jsou doly plné zákrutů a kopců. Na pravé straně naopak čekají ruiny poskytující obráncům krytí.

Alt Tag

Fata Morgána

Je pravým opakem předchozí zmiňované. Vezme nás do teplých podmínek pouštního válčiště. Ve středu mapy je shluk zřícenin společně s řekou. Na levé straně se nachází město skýtající mnoho úkrytů a na pravé straně duny s mnoha pozicemi pro stíhače tanků.

Alt Tag

Normandie

Historicky legendární bojiště světové války. Skrze mapu protéká řeka, která nemá příliš mnoho brodů. Celá mapa je poměrně kopcovitá a nedává útočníkům tolik krytů. Mapa však nešetří prostorem k provádění obchvatů a palebných přepadů.

Odměny

Režim samozřejmě nabízí několik odměn. Zkrátka tedy nepřijdou žádní hráči. Odměny se postupně odemykají plněním misí a hraním samotným. Většina hráčů nemá problém celý postup splnit do konce akce. Nejlákavější odměnou jsou pravděpodobné bony, body Battle Passu a experimentální vybavení.

Úroveň 2-420 bodů Battle Passu, 25 bonů a 5x směrnice
Úroveň 520 bodů Battle Passu, 3x příkaz k přeškolení a experimentální vybavení
Úroveň 6-920 bodů Battle Passu, 25 bonů a 5x směrnice
Úroveň 1020 bodů Battle Passu, 3x příkaz k přeškolení a experimentální vybavení
Úroveň 11-1420 bodů Battle Passu, 25 bonů a 5x směrnice
Úroveň 1520 bodů Battle Passu, 3x příkaz k přeškolení a experimentální vybavení
Úroveň 16-1920 bodů Battle Passu, 50 bonů a 5x směrnice
Úroveň 2020 bodů Battle Passu, 500 bonů, 3x příkaz k přeškolení, experimentální vybavení a univerzální manuál

Zkrátka tedy nepřijde nikdo a pokud máte s kým hrát máte o zábavu postaráno. Osobně si myslím že se jedná o docela povedený herní mód a že je to příjemný způsob jak nejen získat odměny ale i kredity či zkušenosti hraním něčeho přece jenom trochu jiného.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama