"Na vrcholu stromu" se změnilo v parodii
i Zdroj: WoT.cz
Článek "Na vrcholu stromu" se změnilo v parodii

"Na vrcholu stromu" se změnilo v parodii

Excalibur.cz

Excalibur.cz

18. 2. 2016 15:00
Reklama

Je všeobecně známo, že se WG rozhodl měnit systém fungování seriálu Na vrcholku stromu. Nová myšlenka je ta, že od března to budou hráči, kteří budou rozhodovat, který tank jaké třídy bude následující Na vrcholku stromu. Pokud budete hlasovat pro vítězný tank, budete mít možnost plnit speciální mise. Do tohoto momentu se mi myšlenka speciálních misí líbila, ale pak jsem se rozhodl podívat se trochu podrobněji na všechny malé detaily.

Je tomu týden, co jste mohli začít volit. Začalo to 8.února, volíte těžký tank 10. tieru, který chcete vidět v seriálu Na vrcholku stromu. Udělal jsem analýzu dosavadního hlasování. Byl jsem překvapen počtem hlasujících. Během jednoho týdne volilo pouze 12 053 hráčů.

"Na vrcholu stromu" se změnilo v parodii
i Zdroj: WoT.cz

Počet hlasujících v angličtině – k 18:00 – 15/02/2016

Když se podíváme na počet aktivnívh hráčů na EU serverech, dostaneme se na číslo 763 000 hráčů, kteří aktivně hrají WoT (zdroj wot-life.com).

Co z toho vyplývá?

K tomuto okamžiku hlasovalo na anglických stránkách pouze 1,58% aktivních hráčů. Pokud vezmeme v úvahu ještě další dva týdny hlasování a když vezmeme nějaký průměr, dostaneme se někde na 36 000 hráčů, kteří budou hlasovat. To bude fantastických 4,71% hráčů, která možnost ovlivnit tank na Vrcholku stromu zaujme. A z těchto 4,71% pouze malé procento dostane přístup ke speciálním misím.

Aktualizace

Vypadá to, že můžete hlasovat několikrát, pokud si vždy změníte jazyk na stránkách World of Tanks. Když dopočítáme hlasy ve všech jazycích, jsme stále na číslu 34 981 hlasů. To pořád reprezentuje pouze 4,58% z 736 000 hráčů. Pokud použijeme stejný scénář jako před chvílí, dostaneme se na 105 000 hlasů, reprezentující 13,75% aktivních hráčů.

Otázka zní, je to fér vůči ostatním hráčům? Znamená to totiž, že malá skupina hráčů bude kontrolovat, co uvidíme příště. Nedostatky tohoto systému jsou zřejmé. První seznam tanků přímo ukázal jednu věc. Nebudou žádná omezení, tzn. pokud právě byla Na vrcholku stromu populární Epětka, může být v dalším díle klidně vybrána zas.
Toto bude problém populárních tanků, což povede k tomu, že hráči budou volit místo ostatních linii tyto populární tanky, které už třeba mají a tím pádem nebudou příliš dostávat ze speciálních misí.

Další důležitá věc je ta, že budeme hlasovat pouze jednou měsíčně. Tzn. že celoročně dostaneme méně speciálů. V minulosti jsme měli Na vrcholku stromu 20 tanků ročně. V prosinci a lednu speciály nebyly. Nyní budeme omezeni na 10 strojů ročně, pokud nerozhodnou, že nějaký měsíc z nějakého důvodu nebude.

Korunku tomu WG nasadil tím, že zveřejňuje průběžné výsledky. To povede k tomu, že v momentě vedení IS-7 a jejího pravděpodobného vítězství budou hráči hlasovat pro IS-7, aby dostali přístup ke speciálním misím.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama