Kauza "Kreténská reklama" má dohru
i Zdroj: WoT.cz
Článek Kauza "Kreténská reklama" má dohru

Kauza "Kreténská reklama" má dohru

Excalibur.cz

Excalibur.cz

10. 12. 2015 15:00
Reklama

Vzpomínáte si na článek, který jsme tu vydali předevčírem a ve kterém jsme vám ukazovali novou reklamu, kterou vyprodukoval Wargaming a ve které otec zatloukl svého syna do skříně, aby mohl hrát WoTko? Divte se nebo ne, ale reklama má dohru. Wargaming ji stahuje ze všech sociálních sítí, na které má páky (poznáte to, pokud se ji pokusíte nahrát na youtube) a organizace na ochranu dětí v Bělorusku připravují na firmu žalobu.

Bavíme se o této reklamě

Na reklamu spousta lidí reagovala pozitivně (i tady), zároveň se ale zdvihla obrovská vlna nevole. Organizace Ponimaniye, která se v bělorusku stará o ochranu práv dětí ústy svého představitele Andreje Mahanko prohlásila: “Tohle není domácí násilí, to je týrání dětí. Dvě různé situace, které mají různou povahu a průběh. V tomto případě se jedná o nevhodné chování k dítěti a propagaci jejich týrání. Obrátíme se na právníky a myslím, že perspektiva jednání před soudem je velmi reálná.”

Podle Andreje Mahanko video zhlédly tisíce lidí a Wargaming tak klip výrazně poškodil. Podle jeho vyjádření, pokud by se něco takového dostalo na veřejnost v USA (kde jsou politicky velmi vlivné rodičovské organizace), firma by jednoduše přestala existovat. Dodává, že jejich organizace se na soudy rozhodně obrátí.

Oslovili jsme uznávaného marketingového odborníka Vojtěcha Moravce, zakladatele projektu stovkomat.cz, který nám k tomu řekl: “Může jít i o velmi chytře naplánovanou marketingovou aktivitu. Vytvoření nevhodné reklamy a její rychlé stažení má často mnohem širší zásah, než reklama samotná. Posledním příkladem může být server pornhub, který si připravil reklamu pro finále SuperBowlu, a přestože byla velmi decentní, byla zamítnuta. Na tom zamítnutí však postavili celou svou marketingovou strategii a slavili s tím obrovský úspěch.

My vás o dalším vývoji kauzy této reklamy každopádně budeme informovat.

Zdroj:http://thearmoredpatrol.com/2015/12/09/wargaming-will-be-sued-for-the-not-a-childs-game-world-of-tanks-video-clip/

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama