Exkluzivně: Supertester píše SerBovi
i Zdroj: WoT.cz
Článek Exkluzivně: Supertester píše SerBovi

Exkluzivně: Supertester píše SerBovi

Excalibur.cz

Excalibur.cz

21. 10. 2015 18:00
Reklama

Malá mediální bomba vybuchla nad supertestem. Jeden ze supertesterů ze Srbska totiž poslal SerBovi otevřený dopis, ve kterém tvrdě kritizuje poměry, které na supertestu panují. A podle něj jsou to právě tyto neutěšené poměry, které zapříčiňují, že každá aktualizace vychází s tak obrovským množstvím chyb. Otevřený dopis vám přinášíme v plném znění. Omluvte nižší kvalitu překladu, polsky nikdo z nás neumí.

Do supertestu se může dostat každý bez ohledu na věk, nejméně však musí mít 5000 bitev. Přitom úkoly, které v rámci supertestu dostáváme, jsou velice rozdílné. Většinou je to však velmi nudná a velmi únavná práce, jako je testování nových tanků, map či herních režimů. V mém týmu je čtyřicet lidí, ale jen čtyři z nich mají nějaké zkušenosti. Ostatní? Skutečný plevel. Mírně řečeno velmi slabí hráči s WR 32% – 45%. A není úplně pochopitelné, jak se takoví lidé mohli stát supertestery.

Jak jsem se zmínil výše, prvním problémem je věk. Se mnou hraje kluk, je mu 12 let. Má 8000 bitev, WN8 350 a WR 44%. A já se ptám, co se takový člověk ve hře mohl naučit, aby po testování sepisoval zprávu? Jak to pak může vypadat, když to testuje takový člověk je zjevné, na otevřený test musí projít spousta chyb – a také se tak děje. Kolik jich bylo jen v poslední aktualizaci?

Můj tým testoval v poslední aktualizaci pouze nové tanky, neúčastnil se testování ničeho jiného. A já se ptám – co dělaly ostatní testerské týmy, které měly hlásit chyby? Vyšel otevřený test a já koukám – tohle, tohle a tohle jsou věci, které měli testovat kolegové, ale ony se na otevřený test dostaly – s chybou. Pokud 80% supertesterů nemá s hrou žádné zkušenosti, jakým jsou pro jru přínosem?

Se samotnými vývojáři jsme nikdy nemluvili, proto aspoň občas napíšu mail a říkám si, že od hráče, který má 50 000 bitev, který už ve hře zažil všechno, který hru skutečně pochopil a do detailu ji zná, někdo jeho upozornéění přijme. Ovšem odpovědi byly většinou lakonické ve smyslu “Děkujeme, že jste se nám věnoval, snažíme se vždy opravovat podobné chyby a blá blá blá”, jako ze šablony.

Přitom na supertestu je velká fluktuace lidí. Mnozí přijdou, po měsíci zjistí, že je to nuda a odcházejí. A přínos takových lidí pro supertest je nula. Jen v mém týmu se lidé kompletně obměnili za posledního půl roku dvakrát, výjimkou jsou pamětníci, co jsou tady už skoro rok. A většina těchto lidí jsou tu jenom kvůli goldu zdarma a tomu, aby si mohli zahrát s novými tanky na randomu.

Sergeji, prosím, pokud uznáte, že mám pravdu, podělte se s námi o to, co jste udělal pro nápravu. Pojďme zavést takový režim testování, který bude efektivnější a skutečně užitečný.

– nepřijímat do supertestu hráče bez zkušeností
– pozvat do supertestu všechny aktivní hráče, co se registrovali v roce 2012 a dříve, hráče se zkušenostmi ve hře, kteří rozumí herní mechanice

Potom bude méně takových, kteří přijdou na supertest, zjistí, že je nudný s odcházejí. Namísto nich tu budou veteráni, kteří hru znají, rozumějí jí, najdou všechny nedostatky a budou je schopni popsat. A pak třeba ani nebude potřeba otevřených testů na to, aby se vydávaly aktualizace.

Sergeji, jsem vážně naštvaný a o to víc, že nejsem zvyklý si stěžovat.
Svoji reakci zveřejněte, prosím, přímo tady. (text byl zveřejněn na supertesterském fóru – pozn. carramba66).
Děkuji.”

Co na to říkáte?

Zdroj:http://rykoszet.info/2015/10/20/wyznania-supertestera/

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama