Co bude dál s evropským tankovým stromem?
i Zdroj: WoT.cz
Článek Co bude dál s evropským tankovým stromem?

Co bude dál s evropským tankovým stromem?

Excalibur.cz

Excalibur.cz

23. 8. 2015 16:00
Reklama

S únikem švýcarského a maďarského premiáku vyplouvá na povrch jedno důležité téma, kterému bychom se měli více věnovat. Toto téma je: co WG dělá a co by měla dělat se zbývajícím částmi zrušeného EU stromu?

Na počátku roku 2015 byl evropský strom, aby se vyhnulo problému s jeho velikostí, rozdělen na jeho jednotlivé národní části. Československo i Švédsko měly dost materiálu a bylo provedeno bádání k zabezpečení plných technických stromů (mimo ČS těžkých tanků). Také bylo jasné, že menším zemím (řekl bych s pohledu vojenské techniky – pozn. vlodek73) jako Maďarsko, Polsko a Španělsko, které mohou postavit pouze části jejich větví, nemohou být dány samostatné stromy. Tyto země nemohou poskytnout vysoké tiery, na kterých hlavně WG dělá svůj profit. Důkazem je vložení maďarských Turan 3 prototyp a Toldi 3 do německého stromu. Menší země byly vloženy do stromů větších zemí jako premiáky s tím, že v budoucnu bude moci vzniknout částečná větev v rámci tohoto stromu. To se zřejmě stane s Maďarskem.

Panzer 61, vylepšený Panzer 58 a kdysi kandidát na švýcarský tier 10

Co bude dál s evropským tankovým stromem?
i Zdroj: WoT.cz

To nechává tři národy, které sice nemají dostatečné množství provedeného výzkumu a obsahu jako mají čechoslováci a švédové, ale stále mohou vytvořit minimálně jednu kompletní větev. Tyto národy jsou italové, švýcaři a jugoslávci. Na konci roku 2014 bylo Švýcarsko jedním z velkých národů zahrnutých do EU stromu. Švýcarsko mělo potenciál na tři větvě zahrnující střední tanky, stíhače a artilerii. Všechny měly historického kandidáta na 10. tier. Nyní je jasné, že se z toho nic neuskuteční. Panzer 58 byl švýcarský střední tank, který zastával klíčový post ve švýcarské linii středních tanků a bez něj celá linie padá bez šance na vytvoření alespoň částečné linie z regulérních tanků. S jeho zařazením jako prémiáku 8. tieru do německého stromu se vyjasnilo, že nebude švýcarská linie a tento osud pravděpodobně čeká i Itálii a Jugoslávii.

Panzerkanone 68, samohybná houfnice s automatickým nabijákem, která byla kdysi kandidátem na dělostřelecký tier 10

Co bude dál s evropským tankovým stromem?
i Zdroj: WoT.cz

Takže proč zrušit technický strom?
Většina z Vás pravděpodobně ví, že ve hře už je německý střední premiák 8. tieru. Panter 88 byl vložen do hry v patchi 9.5 jako reakce na vůli fanoušků. Neobvykle tento tank nebylo možno testovat na test serveru. A když přišel na ostré servery, lidé rychle zjistili, že je to jeden z nejhorších prémiových středních tanků 8. tieru. Jako reakci WG snížila jeho cenu a dokonce nabídla zpětný odkup tanku za navrácení goldů. Po tomto debaklu začala WG hledat lepší tank, než je Panter 88, ne jako náhradu, ale jako mnohem atraktivnější tank, který by se lépe prodával. Vypadalo to, že jedinou možností je dřívější prototyp Leoparda 1, ale WG se bála, že by to bylo příliš podobné tieru 9 a začala hledat někde jinde. A nakonec našla vhodný tank, ale ne v německém stromu.

Mowag Taifun by mohl být kandidátem na tier 10 TD

Co bude dál s evropským tankovým stromem?
i Zdroj: WoT.cz

To je podle mě hlavní důvod k likvidaci švýcarského stromu. Toto rozhodnutí může být dále zdůvodněno malou herní základnou a pocitem nedostatku informací k některým tankům. Ať je to tak nebo tak, je jasné, že švýcarský strom padl za oběť možnosti vytvoření prémiových tanků, i když to v perspektivě znamená uvedení méně tanků. Jak jsem řekl dříve, jugoslávské a italské tanky budou mít pravděpodobně podobný osud.

Jak z toho ven?
Celkově je toto součást velkého posunu WoT směrem k zaměření na prémiový obsah. Od uvedení HD modelů WG uvádí méně a méně nových větví a více a více premiáků. To je skvělé pro nové hráče, kteří mají z čeho vybírat nebo pro hráče, kteří nechtějí vozidla používat v klanových válkách nebo prostě jenom chtějí změnu. Avšak pro hráče jako jsem já, který se vrací ke hře především, abych si vyzkoušel nový obsah, je to obrovské zklamání.

Co můžeme dělat?
Vím, že to vypadá nesmyslně, protože je zřejmě pozdě měnit názor WG ohledně Švýcarska, ale rád bych zde udělal anketu, protože bych rád znal Váš názor na tuto záležitost (autor původního článku, tedy SilentStalker – pozn. carramba66). Možná si to WG dvakrát rozmyslí zahodit podobným způsobem italský a jugoslávský strom ve prospěch několika premiáků nebo můžeme doufat.

Chtěli byste ve World of Tanks švédský, italský nebo jugoslávský technický strom?

Který z těchto stromý byste ve WoT viděli nejradši – švédský / italský / jugoslávský / všechny

Zdroj:http://ritastatusreport.blogspot.cz/2015/08/a-premium-today-or-tech-tree-tomorrow.html

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama