4 TOP hry využívající blockchain technologii
i Zdroj: WoT.cz
Článek 4 TOP hry využívající blockchain technologii

4 TOP hry využívající blockchain technologii

Komerční sdělení
4. 1. 2019 13:40

Pokud byste měli dojem, že svět blockchain technologie je stále stejně nudný a nenabízí nic jiného, než jen nákup a prodej kryptoměn, vězte, že tomu tak není a že o zajímavosti v blockchain světě rozhodně není nouze.

Reklama

Po pravdě řečeno, vlna zájmu o kryptoměny hraničící se šílenstvím a dosáhla velkých rozměrů. Aby si ale člověk udělal představu, kam až to dospělo, stačí se podívat na informace o kryptoměnách a blockchainu na českém internetu. 

Nicméně my se nyní budeme něčím pozitivnějším, co přináší zábavu, tedy hrami využívajícími technologie blockchainu, jejichž počet poslední dobou dramaticky vzrostl. Hry, původně zamýšlené především pro milovníky kryptoměn nebo úplné začátečníky v této branži, nabízejí některé z hlavních hodnot technologie blockchainu: decentralizaci, potvrzení o vlastnictví a transparentnost celého průběhu hry. Veškerá data uložená na herním systému jsou 100% zajištěna v podobě technologie blockchainu. Pro uživatele to znamená, žádné podvody ve hře a mohou být naprosto jisti, že jsou jejich data a investice v bezpečí. Pokud právě vy patříte mezi fandy technologie blockchainu, tyto hry by se vám mohly zamlouvat. Pokud jste nikdy o této technologii neslyšeli a chtěli byste se dozvědět více, tak si přečtěte co je blockchain

V současné době existuje řada různých her využívajících technologie blockchainu a zvolit tu pravou na začátek by se mohlo pěkně protáhnout. Abychom vás těchto starostí ušetřili, vybrali jsme 4 nejlepší hry využívajících technologie blockchainu, které se vám, podle našeho názoru, určitě zalíbí. Pojďme na to! 

1.  Cryptokitties (kryptokočky)

4 TOP hry využívající blockchain technologii
i Zdroj: WoT.cz

První hra na našem seznamu se jmenuje Cryptokitties. Podobně jako se Bitcoin a Ethereum staly známými jako první kryptoměny,  Cryptokitties vešly do povědomí jako první celosvětově oblíbená hra postavená na technologii blockchainu.

Obliba této hry je založena na malých milých kočky připomínajících tvorech, které lze dále rozmnožovat a sbírat. Cryptokitties je decentralizovaná hra přinejmenším ve dvou hlavních aspektech: ve vlastnictví a genové výbavě (tj. mechanismu rozmnožování). Hra jako taková je provozována na bázi chytrého kontraktu. Uživatelé mohou „kryptokočky“ bezpečně nakupovat, prodávat nebo s nimi různě obchodovat. Jak jsme již zmínili na začátku, každá kočka je vybavena určitým genomem (s omezeným množstvím modifikací), jenž napomáhá při určování jejího vzhledu a vlastností. Uživatelé mohou jednotlivé kočky rozmnožovat, a získávat tak nové přátele, a mezitím odhalovat i jejich vzácné vlastnosti.

Rozdíl mezi  Cryptokitties a ostatními „tradičními“ sběratelskými hrami a předměty spočívá v možnosti reprodukce tzn. vytváření dalších generací, které se liší od svých rodičů.  Ačkoli nejsou Cryptokitties kryptoměna v klasickém slova smyslu, lze je bezpečně nakupovat a prodávat. Určitě stojí za to, tuto hru vyzkoušet!

2. Etheremon 

4 TOP hry využívající blockchain technologii
i Zdroj: WoT.cz

Další z her, kterou si představíme, se jmenuje Etheremon. V této hře vzniká úplně nový svět, konkrétně tvorové zvaní „éteremoni“, často jen zkráceně „moni“.  Pokud vám jméno něco připomíná, máte pravdu. Éteremoni nepokrytě odkazují na slavné figurky z dílny japonských animátorů, pokémony. Jistě si vzpomenete, jak tato hra již dvakrát ovládla světová kolbiště; poprvé v podobě animovaného seriálu koncem devadesátých let minulého století a podruhé v podobě tzv. virtuální reality pod názvem Pokémon GO v roce 2016. Zda i moni budou následovat úspěchy pokémonů se teprve uvidí. Je škoda (…a je to jen můj soukromý názor, který nikomu nevnucuji) že právě tuto hru zastínily Cryptokitties , jimž propadl celý svět a které si odnesly pomyslný pohár vítězství jako nejlepší hra roku. 

V případě Etheremonu jde o hru, která jako první ve svém oboru zahájila éru her 3. generace, kde je možné jednotlivé mony nejen získávat, ale i různě upravovat, přetvářet a obchodovat s ostatními hráči.  Koncepce hry využívá kombinace technologie blockchainu a virtuální reality a nabízí všem účastníkům neuvěřitelné herní zážitky.  

Hra Etheremon umožňuje dvě hlavní činnosti (1) mony vycvičit a pak je se ziskem prodat (2) těžit tzv. EMONT tokeny. Logika výcviku monů je celkem jednoduchá: s přibývajícími dávkami tréninku se hodnota monů zvyšuje. Hra umožňuje postupovat v jednotlivých levelech od nabytí mona přes jeho výcvik, fázi dospělosti až po kladení vajec. Celá věc je pochopitelně ošetřena i obvyklým ověřováním vlastnictví, jak jsme tomu zvyklí ve světě technologie blockchainu. 

Hra Etheremon navíc umožňuje těžit kryptoměnu zvanou EMONT. Emont představuje etherový token, ERC20, jejichž celkový počet je omezen na 20 milionů kusů. Zájemci o tuto hru by se proto měli zapojit co nejdříve, aby vytěžili dostatečný počet emontů. Výhodou hry je možnost použít emonty jako měnu do hry samotné nebo je směňovat za ethery, a tím dále zvyšovat jejich hodnotu. Doporučujeme vyzkoušet!

3. OxUniverse

4 TOP hry využívající blockchain technologii
i Zdroj: WoT.cz

Další zajímavou hrou využívající technologie blockchainu je Oxuniverse. Jedná se o kosmickou hru, která umožňuje jednotlivým hráčům vykonávat různé činnosti např. stavět kosmické lodě, získávat nezbytné zdroje a osídlovat planety.  Hráči se snaží o navýšení svého bohatství, vybudování flotily, a postupně se vypracovat až do podoby kapitalisty galaktického rozměru. Finanční odměny, které hra nabízí, umožňují hráčům zkoumat svět Oxuniversa a na jednotlivých planetách objevovat různá umělecká díla vypovídající o dávné minulosti civilizací osidlujících vesmír před příchodem prvních lidí. Spolu s ostatními hráči se můžete vydávat na průzkumné cesty a odhalovat tajemství počátků civilizace. 

Vedle výše uvedených vlastností skýtá hra příležitost průběžně sledovat shromažďování jednotlivých zdrojů, z nichž nejcennější je planeta. S rostoucím počtem planet roste i počet příležitostí. V této souvislosti je třeba zmínit, že každá planeta má své specifické znaky a charakteristický vzhled. Podobně jako na Zemi i na každé planetě Oxuniverse populace roste a zdroje se postupně vyčerpávají. Rychlost růstu populace i způsob vytváření zdrojů se na různých planetách liší. Hra Oxuniverse obsahuje i další zajímavé funkce např. aukci planet, v níž mohou hráči jednotlivé planety snadno nakupovat a prodávat. Doporučujeme vyzkoušet!

4. Gods unchained 

4 TOP hry využívající blockchain technologii
i Zdroj: WoT.cz

Gods Unchained (Bohové okovů zbavení) je elektronická karetní hra (vytvořená týmem, jenž stál i za hrou EtherBots) umožňující jednotlivým navzájem soupeřícím hráčům sbírat karty a s těmito kartami volně obchodovat. Hra využívá herní platformy známé pod názvem Apollo, speciálně vytvořené k zvýšení zážitků ze hry.  

Hra Gods Unchained vznikla spojením myšlenek, které stály u zrodu her typu Magic the Gathering, Hearthstone a Faeria. Ve hře vystupují různí bohové vynikající svérázným stylem hry, vlastnostmi i hlasovým projevem. Podstatou hry samotné je nasbírat určitý počet karet, a ty na základě strategického plánu uplatnit ve hře (nakupovat, prodávat či navzájem obchodovat s dalšími hráči). Karty se rovněž využívají k účasti v soubojích a turnajích.

Prize money pro vítěze příštího celosvětového turnaje, plánovaného na první čtvrtletí roku 2019, přesáhne částku 2,6 miliónu. Jedním z nejrenomovanějších investorů, který se na jeho pořádání podílí, je i Coinbase směnárna, což zní docela impozantně.

Pokud byste i po přečtení tohoto článku byli na vážkách, kterou hru si vybrat, navrhuji zajít (v případě že umíte anglicky) pro zábavné počteníčko na stránky portálu Gameunculus.io, které nedávno zaujalo i naši pozornost. Jde o čerstvý portál zabývající se hrami postavenými na technologii blockchainu, jenž svérázným a mnohdy ironickým způsobem komentuje dění v této oblasti.  

A to je vše dámy a pánové! Vedle 4 výše popsaných her existuje řada dalších, z nichž některé využívají staré známé strategické postupy, zatímco jiné zdůrazňují kolektivní pojetí. Z hlediska budoucího vývoje je zřejmé, že počet těchto her rok od roku poroste. Doufáme, že vás některá z těchto her zaujala a třeba ji vyzkoušíte. 

Reklama
Reklama

Komerční sdělení

Autorem textu je zadavatel reklamy.

Reklama
Reklama