Československý premiák zřejmě už v létě
i Zdroj: WoT.cz
Novinka Československý premiák zřejmě už v létě

Československý premiák zřejmě už v létě

Excalibur.cz

Excalibur.cz

18. 12. 2014 19:05
Reklama

Se Silentstalkerem jsme se po čase sešli v zapadlé, sice malebné, ale úděsně zahulené pražské hospůdce, abychom probrali novinky, které se v universu naší oblíbené hry udály. Kromě pozvolného rozkladu kdysi mocného klanu RISE, jsme stačili probrat i aktuální situaci ohledně Armored Warfare, interní posuny ve Wargamingu a zejména československý tankový strom, za který je, jak známo, největším bojovníkem právě Silentstalker. Dějí se totiž zajímavé věci a myslím, že je důležité, po Silentově souhlasu (děkuji), se o ně s vámi podělit.

Jak asi víte, o československých tancích do World of Tanks se hovoří již minimálně dva roky od doby, co o nich začal na oficiální fóra postovat první informace vedoucí českého komunitního týmu Tuccy. Od té doby se hodně událo a zejména v poslední době zkazky o tom, že by československé tanky měly skutečně dojít světla světa v naší oblíbené hře, nabraly na intenzitě.

Československé tanky ve World of Tanks

O čs. tancích v naší oblíbené hře už jsme psali několikrát, tentokrát zde však máme první skutečně reálnou informaci o tom, kdy by se naše tanky měly objevit. Ale popořadě.

Jak už možná víte, hlavní historiografický konzultant společnosti Wargaming.net, Jurij Pašolok, nemá Čechy příliš v lásce a proto ani československé tanky do hry nikdy nenavrhoval, spíše naopak. V jeho očích by se dříve měli objevit Italové a Maďaři, naopak Čechoslováci a Poláci vůbec a pokud, tak mnohem později. Existují však malé, méně známé nezávislé stránky, na které chodí diskutovat řada hlavounů z Minsku a když to vypadalo, že naše tanky opravdu vypadnou ze hry, protože Jurij Pašolok informace o nich firmě nepředával, postnul tam Silentstalker do diskuze prakticky hotový československý strom. Někteří členové vedení WG tím byli překvapeni a – světe div se – československé tanky zaujaly zejména SerBa, který jinak v československé komunitě nemá dvakrát dobré jméno. SerB se tak stal proti Pašolokovi velkým obhajovatelem zavedení našich tanků do hry a díky tomu se věci začaly hýbat.

Před pár dny vyslala společnost Wargaming do Prahy dvoučlennou delegaci historiků, kteří zde měli navázat kontakty s našimi předními historiky Tintěrou a Francevem a požádat je o spolupráci na tvorbě podkladů pro československý tankový strom ve World of Tanks. Schůzky se zúčastnil také Silentstalker a dobrá věc se podařila a obě strany odcházely spokojené. Budou se konat i další schůzky, na kterých se budou předávat podklady, co je ale v současné situaci jisté, že v plánech WG jsou skutečně československé tanky připraveny snad na konec roku 2015.

Co je ale ještě zajímavější, že z několika možností postupného zavádění našich strojů do hry byla nakonec vybrána ta, ve které se ve World of Tanks pravděpodobně objeví první tank, tier 8 střední premiák TVP, již o prázdninách.
O TVP jsme psali zde.

Co vy na to, těšíte se? Vydržíte u WoT do zavedení našich tanků do hry?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama