Type 59 - Legenda z pohledu majitele
i Zdroj: WoT.cz
Novinka Type 59 - Legenda z pohledu majitele

Type 59 - Legenda z pohledu majitele

Šimon Kopecký

Šimon Kopecký

1. 3. 2017 16:00
Reklama

Type 59, přezdívaný jako Legenda, jeden z asi nejopěvovanějších prémiových tanků ve hře, mnozí ho chtějí, či nenávidí, ale je doopravdy takový, jako si všichni myslí?

Nerf či buff?

Jak asi víte, prodej skončil v roce 2012, z důvodu balancování hry, od té doby se čas od času objeví v nějaké té soutěži. Avšak i tuto “legendu” postihl nerf-hammer Wargamingu. Ačkoli se to podle patch-notes nikdy nezdálo. Ve verzi 8.2. přišel rebalance Typa a z obávaného tanku se stalo úplně něco jiného, bohužel i postupem času schytal několik dalších ran. Nejvíce znát byla tráta rychlosti a akcelerace. Tank ztratil celkovou hbitost. Další změnou byla ztráta síly pancíře. Dříve jste bez obav stáli proti VII tierům a neutrpěli jste skoro žádné poškození. U děla se zvýšila doba nabíjení o necelou vteřinu a o trochu i doba zaměřování.

Ale tank dostal lepší pancíř věže a jeho preferenční matchmaking mu závidí snad každý. Také se zvedlo průmerné poškození.

Type 59 - Legenda z pohledu majitele
i Zdroj: WoT.cz
Type 59 HD
Type dnes

I přes tyto změny je Type skvělým tankem ve své třídě. Vzhledem k levné munici a opravám, patří k nejvíce vydělávajícím prémiovým vozidlům a stále dokáže udělat dost problémů, když se s ním dobře hraje. V četě dvou nebo tří vozidel můžou změnit výsledek bitvy. Také často narazíte na lidi, co proti němu nemají takovou zkušenost a bez lítosti svého oponenta porazíte. Takže ano, tank si zaslouží být znám jako Legenda, ale není hoden takového povyku.

Jakožto majitel, nechápu celý povyk okolo tohoto vozidla. Sice bych ho nikdy nevyměnil, ale upřímně, kdybych si měl vybrat mezi prémiovými vozidly, Type bych si teď nekoupil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama