Článek Rady do Wotka #2 - vybavení

Rady do Wotka #2 - vybavení

mighty_Kali

mighty_Kali

6. 5. 2021 12:00

V dalším díle Rad do Wotka se podíváme na vybavení a jak ho ideálně nakombinovat.

Reklama

Během loňského léta přišla do hry aktualizace 1.10, která vedle přidání nové linie polských středních tanků a přepracované mapy Perlová řeka, přinesla do hry tzv. vybavení 2.0. Téměř okamžitě se začalo spekulovat, jak moc to změní dosavadní metu hry, ale s odstupem času si můžeme říci, že valná většina tanků využívá stále stejné setupy vybavení.

Byly vytvořeny celkově čtyři kategorie, do kterých spadá každé vybavení a to - palebná síla, odolnost, pohyblivost, průzkum. Některé vybavení, jako například ventilace patří do více kategorií. Z jednoho slotu u každého tanku se stal bonusový slot, který dává bonus jedné z výše uvedené kategorie. Většina těžkých tanků má bonus na odolnost, střední tanky zase na pohyblivost, lehké tanky na průzkum a stíhače tanků na palebnou sílu.

Klasický setup, který byl a stále je aplikovatelný na 90 % tanků ve hře je - vertikální stabilizátor, skládaná optika/ventilace, hydraulický nabiják. Při výběru mezi skládanou optikou a ventilací, záleží především na stylu hraní. Pokud nechci hrát s daným tankem na odhalování nepřátel a budu se spoléhat na spoluhráče, tak raději zvolím ventilaci. Pokud si chci sám něco nasvítit a získat tak asistované poškození, zvolím optiku.

Nové vybavení, které stojí za zkoušku

Prvně je třeba říct, že tanky se zásobníkem nemají možnost využívání nabijáku, a tak nám teoreticky zůstává jeden slot volný, který se dá využít ke zdokonalení jiné vlastnosti. Jedná se především o vylepšený otočný mechanismus (VOM), turbodmychadlo, vylepšené kalení a vylepšené míření. VOM je v podstatě druhý vertikální stabilizátor, který kromě doměřování podporuje rotaci korby a věže. Ideální je ho tak zvolit na tanky, u kterých je třeba podpořit otáčení a doměřování (např. Bat.-Châtillon Bourrasque). Turbodmychadlo přidává výkon motoru a zvyšuje rychlost, osobně jsem ho vyzkoušel na AMX 50 120 a Progettu 46 a mohu pouze doporučit. Hlavním bonusem vylepšeného kalení je zvýšení bodů výdrže vašeho vozidla a lze doporučit především do klanového, případně turnajového hraní, kde je každá rána a každý život důležitý. Vylepšené míření se zase hodí na tanky s houfnicemi, kdy dotažený kruh je o 5 až 7 % menší (např. T49, KV-2, FV4005).

Bonové a trofejní vybavení 

Bonové a trofejní vybavení poskytuje vyšší procentuální bonus než vybavení standartní. U těchto vybavení ale nelze získat navýšení s bonusovým slotem. Bonové vybavení nedoporučuji kupovat jednotlivě, ale v balíčcích, čímž výrazně ušetříte. Trofejní vybavení lze získat za plnění misí, případně za akce (například v aktuálně probíhajícím Battle Passu). Po získání trofejního vybavení je ještě potřeba ho vylepšit, aby poskytovalo vyšší bonus (základní bonus je totožný jako u klasického vybavení).

Směrnice

Směrnice podporují vámi zvolené vybavení, ale narozdíl od vybavení to je spotřební doplněk, který se musí po každé bitvě znovu zakoupit za bony. 

Co na který tank?

Každý má svůj styl hraní a každému sedne něco jiného. Všeobecně ale lze doporučit výše uvedenou kombinaci, tedy vertikální stabilizátor, skládaná optika/ventilace a hydraulický nabiják. V galerii můžete najít doporučenou kombinaci vybavení a směrnic na všechny tier X tanky. Fialově zvýrazněná vybavení jsou bonová/trofejní. Tabulku vytvořil Svitman, Ondra a Gollder.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama