Proč hrát WoTko na konzolích?
i Zdroj: WoT.cz
Článek Proč hrát WoTko na konzolích?

Proč hrát WoTko na konzolích?

tatka Martin

tatka Martin

10. 4. 2017 13:00
Reklama

Tento článek volně navazuje na nedávno vydaný třídílný seriál o rozdílech mezi World of Tanks (WoT) na konzolích a PC. Čtenáře chci seznámit s několika možnými důvody, proč hrát WoT na konzolích. Samozřejmě jsem vědom i mínusů, ale o tom tento článek není. Tak pojďme na to.

Proč hrát WoTko na konzolích?
i Zdroj: WoT.cz
Módy

Z důvodu, že je WoT portováné na herní konzole, které mají svůj vlastní ekosystém bez možnosti vnějšího zásahu, je hra pro všechny hráče stejná. Hráče limituje pouze kvalita jeho internetového připojení.

Hráč si sice nemůže upravit vzhled své garáže nebo nastavit vlastní skiny tanků, používat XVM a spoustu dalších vylepšení, ale především nemůže použít zakázané mody, jako jsou aimbot, padání prvků na mapě, odpočítávání výstřelu protihráče a další.

Všichni hráči tak mají stejnou startovací lajnu.

Proč hrát WoTko na konzolích?
i Zdroj: WoT.cz
Pohodlí

Jsem hráč už poněkud staršího vydání, můj první počítač bylo Atari 800XE ještě s kazeťákem, a tak pohodlí při hraní už hraje svoji roli.

Najdu si pohodlnou polohu na svém gauči v obýváku před velkou telkou a užívám si hru. Ovládání pomocí gamepadu je intuitivní a člověk si něj rychle zvykne.

Proč hrát WoTko na konzolích?
i Zdroj: WoT.cz
Grafika

Vzhled hry je jednou z věcí, ve které konzole překonávají PC verzi. Povětrnostní efekty, jako jsou déšť, sněžení, vítr, světlo a další, jsou věrně zapracovány do hry. Také zpracování vegetace a dalších prvků prostředí je na vysoké úrovni.

Například vozidlo po projetí vodou je mokré a postupně osychá, na poušti jsou pokryty písečným prachem, ve sněhu se pásy obalí sněhem. Na mapách s extrémním počasím jsou tanky zasypány sněhem nebo pískem.

Dle jednoho vyjádření vývojářů v Q/A je většina tanků zpracována v HD. Pro vývojáře je prostě daleko jednodušší optimalizovat hru pro dvě vlastně tři jasně specifikované platformy a plně využít jejich potenciál.

Proč hrát WoTko na konzolích?
i Zdroj: WoT.cz
Finance

Jsem ženatý, mám rodinu se dvěma dětmi a peníze hrají v mém životě svoji roli. Hraní na PC a z toho plynoucí jeho udržování na požadované výši vyžaduje nemalé finanční prostředky.

Na konzolích zapnu, hraju, vypnu a nestarám se, jak nastavit počítač, grafiku, co dokoupit, jak navýšit výkon atd. Sice si musím na XBOXu platit zlaté členství (na PS4 jde být online i bez prémium účtu), ale 1 500 korun na rok (jde sehnat i levněji), což je 125 korun na měsíc, není zas takový ranec.

Dnešní moderní konzole nejsou už jen stroje na hraní, pomalu začínají tvořit centrum domácí zábavy. Lze přehrávat filmy i hudbu. Bez problémů lze prohlížet web, Youtube a po připojení klávesnice lze i pohodlně psát, přeci jen na gamepadu to není ono.

Samozřejmě PC je stále univerzálnější, ale na kancelářském typu si hry moc nezahraju. Navíc je tady už zmíněná otázka optimalizace her, WoTko na PC má stále nějaké problémy. Dokáže už plně využívat vícejádrové procesory?

Proč hrát WoTko na konzolích?
i Zdroj: WoT.cz
Vývojáři

WoT console vychází z vývoje na PC verzi, ale úplně ji nekopíruje. Tým vývojářů konzolové verze sídlí v USA a je nezávislý na bělorusko-kyperském ústředí.

Mám dojem, že konzoloví vývojáři se více snaží a přinášejí do hry mnoho zajímavého obsahu, ať už se to týká eventů nebo vozidel.

Samozřejmě jedním z důvodů snažení je i menší počet hráčů na konzolích, ale dle statistik si hru stáhlo a minimálně 100 her odehrálo 2 155 559 hráčů, což zase není tak malé číslo.

Proč hrát WoTko na konzolích?
i Zdroj: WoT.cz
Další možné důvody, ale i případné zápory si můžeme probrat v komentářích pod článkem. Těším se na vaše příspěvky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama