Článek KPZ 07 RH - odměna za maraton, vyplatí se?

KPZ 07 RH - odměna za maraton, vyplatí se?

mighty_Kali

mighty_Kali

20. 5. 2021 15:30

Již zítra startuje nový maraton, v němž můžete získat nový prémiový tank KPZ 07 RH. Měl jsem to štěstí a mohl jsem si ho vyzkoušet ještě před startem maratonu. Proto bych se s vámi dneska rád podělil o dojmy z herního zážitku s tímto tankem.

Reklama

Charakteristiky tanku

Mezi největší přednosti tohoto vozidla patří skvělé poškození za minutu (2 500 - bez vybavení a bez posádky). Hodnota poškození za minutu je společně s Obj 416 u tohoto stroje druhá nejvyšší (v rámci VIII středních tanků) v celé hře. S ventilací, nabijákem a perkem bratři ve zbrani se dostanete na dobu nabíjení 4,1s. S trofejním vybavením, jídlem a směrnicí můžete dobu nabíjení srazit až na 3,7s! Dělo jako takové je relativně přesné a osobně mi i přišlo, že rány jdou často do středu zaměřovacího kruhu. Další předností je skvělá pohyblivost vozidla. Maximální rychlosti 65 km/h dosáhnete velmi rychle, a i rotace kolem osy vozidla je brilantní. Tank má také relativně silný čelní pancíř, který ale spíš funguje proti tankům s menší penetrací, co používají automatické zaměřování a střela tak jde do středu tanku, tedy pakliže stojíte čelem k nepříteli tak rána jde do vašeho předního pancíře, kde je efektivní hodnota až 190 mm. S tankem se dá dělat také solidní sidescraping, protože boky mají 75 mm pancíře. Slabinou tanku je ale velká papírová věž, kam projde jakákoli rána. Co se týká munice, tak jako základní náboje máte AP s penetrací 205 mm, prémiové HEATy s penetrací 255 mm a HE náboje s penetrací 90 mm. Máte kapacitu 80 kusů munice, a tak můžete vozit rovnou třeba 10 HE nábojů, které s průměrným poškozením 320 a rychlou dobou nabíjení pěkně zabolí.

Jak s tankem hrát?

K tomuto tanku se hodí přísloví dvakrát měř a jednou řež. Neoplýváte velkým maskováním a hrajete téměř bez pancíře, proto byste měli hrát roli jakéhosi pomocníka ze zálohy a snažit se nesvítit. Ideálním scénářem pro vás je střílet tanky ze tmy, k čemuž vám pomáhá i mobilita. Proto se snažte přežít co nejdéle a v pozdější fázi hry hledat prostory odkud byste mohli střílet tanky zadarmo. 

Jaké jsou nevýhody tanku?

Kromě již zmíněné absence pancíře a poškození na ránu, které je ale kompenzováno skvělým poškozením za minutu, bych zmínil cenu HEATů, která je 4 400. Což na poškození 200 je vysoká cena. V průběhu hraní jsem měl několikrát problém ničit pásy přes přední kolečko. Takže i tu vidinu někoho udržet na pásech a se svým nabíjením ho rozstřílet bych neviděl až tak růžově. Další nevýhodou je rychlost nábojů, které létají 962/870/853 m/s, takže i ta střelba na pohybující se cíl může být problematická.

Celkové hodnocení

Jedná se o velmi zábavný tank především díky rychlosti. Faktor zábavnosti je samozřejmě podpořen i skvělým poškozením za minutu. Na druhou stranu je velmi těžké s ním mít konzistentní výsledky, a tím pádem i výdělky, protože ne vždy se dokážete dostávat do ideálních pozic, odkud by se tanky daly snadno střílet. Proto bych ho doporučil především hráčům, kteří jsou již zkušenější. Každopádně se jedná o tank za maraton, tedy za sérii misí, které vám umožní jeho nákup se slevou, případně zadarmo. Po získání tanku se vám otevřou další mise, ve kterých můžete získat 3D styl, který najdete v galerii.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama