Historické bitvy: Operace Jarní probuzení
i Zdroj: WoT.cz
Novinka Historické bitvy: Operace Jarní probuzení

Historické bitvy: Operace Jarní probuzení

Excalibur.cz

Excalibur.cz

18. 11. 2015 19:00
Reklama

Po velkém úspěchu první obnovené historické bitvy o Prochorovku (škoda, že jsem ji nestreamoval, byly to epické souboje), tu máme další pokračování, na které jste tak čekali. Tentokrát si zahrajeme poslední velkou ofenzívu nacistického Německa ve 2. světové válce, Operaci Jarní probuzení, při které německé tanky zaútočily na sovětská vojska v Maďarsku.

Jak se přihlásit k účasti?

K účasti se přihlašte na mail historickebitky@gmail.com. Napište přesně (!) svůj nick ve World of Tanks a tank, který si vezmete. Přednost mají ti, kdo se přihlásili dříve. Kromě členů ruského a německého týmu budou přijati ještě tři nebo čtyři náhradníci pro každý tým. Pro ty platí stejná pravidla (být ve hře mimo bitvu půl hodiny před začátkem).

Pozn. carramba66: Protože budu velet Němce, byl bych rád, kdyby se mi sešel tým z minula, co bránil za Sověty u Kurska ?

Co budeme hrát?

Historické bitvy: Operace Jarní probuzení
i Zdroj: WoT.cz
Jak bylo řečeno výše, zopakujeme si Operaci Jarní probuzení. Operace Jarní probuzení (něm. Frühlingserwachen), rusky zvaná jako Balatonská operace, byla poslední velká ofenzíva Třetí říše v druhé světové válce. Byla zahájena 6. března 1945 v prostoru Balatonu a jejím cílem bylo obsazení Budapešti a dosažení ropných polí v okolí města Nagykanizsa. K útoku byly shromážděny veškeré dostupné jednotky včetně elitních tankových divizí SS. Na počátku se Němcům podařilo postoupit asi o 20 km i přes urputný odpor početně značně silnějšího nepřítele, avšak Rudá armáda brzy nasadila zálohy a její početní a materiální převaha dosáhla pro Němce neúnosných rozměrů. Když se německý postup zpomalil pro nedostatek pohonných hmot a Sověti dostali čas zahájit zdrcující protiútok, bylo o osudu bitvy rozhodnuto. Německý postup byl zastaven za těžkých ztrát na obou stranách. Jelikož Němci je již nemohli žádným způsobem nahradit a pro zahájení ofenzívy musely být kriticky oslabeny klíčové úseky všech ostatních front, celá akce pouze urychlila definitivní zhroucení již tak kolabující německé obrany.

Týmy:
SSSR:
1x SU-8 (dělo 152mm ML-20, pouze HE munice, motor M-17T)
1x SU-100 (dělo 100mm D-10S, munice 50:50 HE:AP, motor V-2-34)
2x ISU-152 (dělo 152mm ML-20S, 20 HE nábojů, motor V-2IS)
5x IS-2 (dělo 122mm D-25T, munice 18 AP/10 HE, věž IS-122, motor V-2IS)
6x T-34/85 (dělo 85mm S-53, munice 30 AP/26 HE, věž T-34-85, motor V-2-34)

Německo:
2x Tiger II (dělo 8,8 cm KwK 43 L/71, munice 50:50 HE:AP, věž Tiger II Serienturm, motor HL 230 TRM P45)
1x Tiger (dělo 8,8cm KwK 36 L/56, munice 50:50 HE:AP, věž Pz.Kpfw. Tiger Ausf. E, motor HL 210 TRM P45)
2x Panther (dělo 7,5cm KwK 42 L/70, munice 50:50 HE:AP, věž Pz.Kpfw. Panther Ausf. G, motor HL 230 TRM P30)
1x Jagdpanzer IV/70 (dělo 7,5 cm Pak 42 L/70, munice 50:50 HE:AP, motor HL 120 TRM)
2x PzKpfw IV (dělo 7,5cm KwK 40 L/48, munice 50:50 HE:AP, věž Pz.Kpfw. IV Ausf. H, motor HL 120 TRM)
2x StuG III (dělo 7,5cm PaK 39 L/48, munice 75:25 HE:AP, motor HL 120 TRM)
2x Hetzer (dělo 7,5 cm Pak 39 L/48, munice 50:50 HE:AP, motor Praga TNPS)
1x Hummel (dělo 15 cm s.F.H. 18 L/29.5, pouze HE munice, motor HL 120 TRM R)

Kdy se bitva uskuteční?

Bitva se bude konat v pátek 27. listopadu ve 21:00. Kdo se přihlásí, musí být onlajn a mimo bitvu půl hodiny před tím. Jestli víte, že pojedete klanové války, strongholdy nebo něco podobného, tedy jestli víte, že možná budete muset v průpběhu večera odejít, tak se nehlašte.

Plán bitvy:

Historické bitvy: Operace Jarní probuzení
i Zdroj: WoT.cz
Hrát se bude na mapě Erlenberg a tentokrát nejsou žádná striktní pravidla, týkající se rozmístění týmů před bitvou. Když bitva začne, oba týmy mohou dělat, co chtějí. Samozřejmě ani tentokrát nehrajeme na cap a vyhrává jednoduše ten, kdo zničí všechny tanky nepřítele. Věnujte pozornost omezením, týkajícím se modulů a munice.

TeamSpeak:

Stejně jako minule máme k dispozici vlastní místnosti na TS3 serveru parba.eu (děkujeme!). Potřebné informace níže.

Pokud TeamSpeak používáte:
– ts3.parba.eu
– místnost WoT.cz – historické bitvy
– nejdříve se sejdeme v hlavní místnosti, na bitvu se potom přesuneme do dvou podmístností pro oba týmy

Pokud ještě TeamSpeak nepoužíváte:
– samozřejmě potřebujete sluchátka s mikrofonem
– program stáhnete zde – https://www.teamspeak.com/downloads
– Bookmarks – přidáte záložku URL ts3.parba.eu
– poté dole najdete v sekci World of Tanks místnost WoT.cz – historické bitvy

Jak celá věc probíhá:

Pokud se chcete zúčastnit, přečtěte si celý článek pozorně. Organizátorem, jako minule, je hráč DEAD535, na jeho mail se budete registrovat, on bude celou věc organizovat, zvát vás do výcvikovky, atd.

K účasti se přihlašujete svou přezdívkou ve World of Tanks, poté, co se přihlásíte, si musíte opatřit potřebný stroj, pokud ho už nemáte, a potřebné moduly. V den konání bitvy se musíte alespoň 30 minut před začátkem vlastní bitvy přihlásit do hry, dostanete pozvánku. Bitva se odehrává v uzavřené výcvikové místnosti a každý tým má jednoho velitele. K bitvě vyjde ke konci týdne ještě jeden článek, kde už budou i seznamy účastníků a znovu i pokyny + informace, jak se budeme dorozumívat (jestli se nám podaří sehnat nějaký volný TeamSpeak server – pokud někdo nějaký máte, dejte vědět). Bude i několik náhradníků pro případ, že by se někdo nedostavil. Je pravděpodobné, že si během večera zahrají i oni.

Stejně jako před lety platí, že kdo se dostaví pozdě, nebo se nedostaví vůbec, je z účasti na Historických bitvách WoT.cz jednou provždy vyloučen.

Až se sejdeme na výcvikovce, rozdělíme se do týmů podle techniky a hrajeme. Samozřejmě formálně jde pouze o ježdění na tréningové mapě, takže nedostáváte žádné kredity, ani expy, jde čistě o zábavu. Hrát budeme tak hodinu, hodinu a půl, podle toho, jak se lidem bude chtít. Bitvy samozřejmě trvají pár minut, ale většinou se několikrát opakují, budeme moci vyzkoušet i jiné mapy nebo jiné setupy, podle toho, jak se domluvíme. Všem strojům jsou určeny přesné charakteristiky, které je nutné dodržet, musíte mít moduly, které jsou předem určené (věž, dělo, atd.) Posádka může být jakákoli, stejně jako spotřební a integrované vybavení. Tvrdé omezení platí pro munici, musíte mít přesný počet nábojů ze zadání. Pokud váš stroj nemá ve hře povolenou goldovou munici a vy ji použijete, budete ze hry vyloučeni a napříště budete mít zákaz účasti. Moduly a munice se kontrolují po bitvě z replayů. Samozřejmě ani pořízení strojů, modulů ani munice vám nikdo neuhradí, stejně tak nejde o soutěž, takže nic nevyhrajete. Jde jen o zábavu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama