Dokumentární týden #8: Českoslovenští tankisté
i Zdroj: WoT.cz
Novinka Dokumentární týden #8: Českoslovenští tankisté

Dokumentární týden #8: Českoslovenští tankisté

Excalibur.cz

Excalibur.cz

10. 5. 2015 20:00
Reklama

Poslední díl série Dokumentární týden s WoT.cz nemůžeme věnovat nikomu jinému, než našim tankistům, na jejichž počest vznikl v roce 2003 velmi zajímavý dokument s prostým názvem Tankisté. Promlouvají v něm i ti, pro které jsme před několika měsíci pořádali sbírku. Ať už jste tenkrát přispěli, či ne, podívejte se s námi na to, jak jejich válečné osudy ztvárnilo Televizní studio Ostrava. Nakonec znovu přidáváme také výňatek z dopisu, který v rámci sbírky obdrželi od nás, hráčů World of Tanks, všichni obdarovaní tankisté. Ještě jednou jim alespoň tímto prostřednictvím přejeme vše dobré a hlavně pevné zdraví!

Výňatek z dopisu hráčů World of Tanks československým tankistům:

Pokud by se Vám někdy zdálo, že na Vás vlast zapomněla, že dnešní doba potírá vše dobré, za co jste bojovali, vězte, že lidí, kteří Vaše činy znovu poznávají a oceňují, je stále víc. A všichni chápeme, že to, čím jste prošli, jste dělali pro nás i pro všechny, kteří přijdou po nás.

Nic, co jste pro republiku vykonali, nebude zapomenuto. Váš boj za její svobodu budou studovat další zástupy mladých lidí a stejně jako my ho budou ctít a inspirovat se jím. Čteme od dětství o hrdinských činech našich vojenských jednotek na frontách druhé světové války. Známe Vaše příběhy válečné i poválečné a nikdy nebudeme schopní dostatečně vyjádřit díky za to, že jste našemu národu vybojovali ztracenou svobodu.

Přesto se svým skromným dílem pokoušíme přispět k poděkování, které v koutku duše drží každý mladý člověk. Buďte obklopeni lidmi, kteří Vás mají rádi, buďte zdraví a žijte plný a spokojený život.

Děkujeme Vám!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama