carramba66 bloguje: Rok pryč, díky za něj!
i Zdroj: WoT.cz
Novinka carramba66 bloguje: Rok pryč, díky za něj!

carramba66 bloguje: Rok pryč, díky za něj!

Excalibur.cz

Excalibur.cz

21. 12. 2015 08:00
Reklama

Rok pryč, fíha, to to uteklo. Ani se tomu nechce věřit. Je to vůbec zvláštní, weby dělám celý život, ale u WoT.cz jsem poprvé věděl předem, že to bude úspěch. Nedoufal jsem v to, nevěřil jsem v to, prostě to bylo hned od začátku jasné. Dneska tu sedím nad klávesnicí s vědomím, že sem den co den přijdou desetitisíce lidí. Že čtou to, co tady napíšeme nebo přeložíme, že diskutují pod články, že chodí na fórum, dívají se na videa, zkrátka že to tady žije. A to je fajn.

Původně jsme vznikali čistě jako platforma, na které se budou zveřejňovat překlady z ruského fóra. Postupem času jsme navázali kontakty se supertestery, s majiteli dalších webů, našli jsme místa, odkud se dají zjistit aktuální informace dřív, než nám je oznámí provozovatel. Jak sami vidíte, dneska už Q/A dělají jen malou část toho, co tady vydáváme. Většinou píšeme o tom, co se děje na supertestu, jaké věci se chystají, co se bude prodávat a co se bude z prodeje stahovat, prostě vyplňujeme informační mezeru.

I proto jsme v těchto dnech prolomili další dvě hranice v návštěvnosti, čtyřista tisíc návštěv měsíčně a milion třista tisíc zhlédnutých stránek. Jak to tak vypadá, jsme v komunitních videoherních webech to největší, co tady kdy bylo. A rozhodně nekončíme, právě naopak, slovy Winstona Churchilla, toto ještě není konec. Není to ani začátek konce.

Co to možná je, je konec začátku. Drtivá většina z vás to neví, ale dostali jsme od několika renomovaných společností, které se pohybují ve videoherní sféře i mimo ni, nabídky na převzetí WoT.cz. Pořád bychom to sice dělali zadarmo, ale web by měl konečně kvalitní technické zázemí a já bych se nemusel na koleně patlat s WordPressem a strachovat se vždycky, když si hosting odchrchlá.

Každopádně ať už bude dole v patičce napsaný kdokoli, můžu vám slíbit, že redakce zůstane v původním složení, že se tu budete moci potkávat jak s madmanem a jeho slovenskými překlady z QA, tak s onovem a jeho War Thunderem, s Kirukatem, který pro vás hlídá zajímavé kanály na youtube, vlodkem a Wittmanem, kteří překládají a občas i s dalšími, co sem více či méně přispívají. Tedy pokud budou oni sami chtít.

Každopádně příští rok vidím růžově. Na supertest přijdou nové tanky a ty, které jsme tam už viděli, se dostanou do hry. Bude spuštěna podpora DX11 a s ní snad i mapy ve vysokém rozlišení, s hustou trávou a nádhernými efekty. Vrátí se historické bitvy od Wargamingu a třeba i smysluplná verze nové pohybové fyziky. Nové zvuky a zřejmě také nový strom – Švédové. Taky můžeme očekávat velký rebalanc artyn, první informace už máme a podělíme se s vámi o ně během vánoc. Velké změny se dají čekat i ve World of Warships, které jsou teprve na začátku svého životního cyklu a vypadá to, že vývojáři se rozhodli o jejich úspěch pořádně porvat. Snad přijdou konečně lodě jejího veličenstva, snad i linie sovětských a německých bitevních lodí a když se všechno stihne, tak i velmi očekávané německé bitevní křižníky. Na co čekám já osobně, jsou klanové funkce a mobilní verze, oboje by mohlo být velmi zajímavé. Letada už pomalu umírají, ale necháme se překvapit, třeba je Wargaming spojí s loděmi, o to bych se na jeho místě teď pokusil já.

Své si do boje o hráče bude jistě chtít říci i v Armored Warfare, s mamutí ruskou firmou za zády ani nemohou mít menší cíle. Našlápnuto mají dobře, když zlepší grafiku, hlavně modely, může rok 2016 patřit jim. A zapomenout nemůžeme ani na třetího vzadu, který ovšem v řadě aspektů ty první dva kohouty překonává o parník – War Thunder. I když to není masovka, tvrdím, že jestli má někdo potenciál k dalšímu růstu, jsou to právě pánové z Gaijinu. Jestli udělají lodě a spojí je s letadly a tanky, říkám vám, vznikne něco, co tady ještě nebylo.

No ale dost věštění z křišťálové koule. Mějte hezké svátky, ať vaše dárky udělají druhým radost, na kterou budete dlouho vzpomínat, ať pod stromečkem najdete, co jste si přáli, ať máte vždycky dost času na to, pustit si v klidu tanky, lodě nebo letadla, ať vám nelaguje internet a matchmaking vás hází vždycky nahoru. Zkrátka buďte šťastní a spokojení jak o vánocích, tak v celém příštím roce. A nezapomeňte ani na nás, prostě se občas zastavte. My tady pro vás budem.

A srandička na závěr? Na čínském serveru, který si nespravuje sám Wargaming, ale pod licencí čínská společnost Kongzhong, se objevila aktualizace 9.13 a s ní jak československé tanky, tak nová československá mapa Plzeň. Ale divte se nebo ne, protože Plzeň asi není v Číně dostatečně známá, rozhodli se v Kongzhongu, že tu mapu přejmenují. Takže v Číně se hraje na mapě … tramtadadáá … … Praha. Všimněte si v oficiální grafice těch typických věžiček ze Staroměstské radnice. ?

carramba66 bloguje: Rok pryč, díky za něj!
i Zdroj: WoT.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama